Kasseapparatet i selskabet Travelmarket 2001 fik 7,8 millioner kroner i skuffen i det forløbne år. Men den omsætning rakte ikke til at skabe overskud på bundlinien. Nettounderskuddet blev 4,3 millioner kroner, viser det årsregnskab, der sluttede med udgangen af juni.
Ledelsen betegner resultatet som utilfredsstillende, da den havde forventet en omsætning på ti millioner kroner. Men den påpeger samtidig, at selskabet bevæger sig en rentabel retning, i og med at der efter er kommet plus på bundlinien i anden halvdel af 2002.
Næste år forventer Travelmarket at kunne præstere sit første overskud på årsregnskabet i løbet af sine seks års levetid.
Det er især god respons selskabets nye produkt Flight Booking Engine, der danner basis for optimismen. Indtil videre har 30 rejseselskaber købt systemet.
Travelmarket har specialiseret sig i kombinationen af IT og rejser. Selskabet driver både rejseportalen Travelmarket.com og webbureauet Travelmarket Interactive, som udvikler e-handelsløsninger og websites til især rejsebranchen.
Ledelsen forklarer blandt andet underskuddet i året 2001/2002 med eftervirkninger af den konkurs, selskabet blev ramt af i sommeren 2001. Dengang blev selskabet reddet og rekonstrueret i et nyt selskab i allersidste øjeblik af de nuværende aktionærer, der kom med seks millioner kroner.
Desuden har det kostet flere ressourcer end ventet " at optimere" selskabets rejseportal. Selskabet har 14 medarbejdere og en lønudgift på 6,2 millioner kroner.
Travelmarkets portal findes i lokale versioner i henholdsvis Danmark, Norge og Sverige.
Travelmarket ejes af Ole Stouby samt af Richard Bunck, der er medindehaver af blandt andet gratisavisen Søndagsavisen, og Peter Forchhammer, som ejer selskabet Venture 2000.