Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Danske Googie søger investor

Danske Googie, der har gjort sig internationalt bemærket, er nu i markedet efter ny kapital til videre udvikling af virksomheden og dens produkter. Googie har gennem de sidste seks måneder udviklet eksterne lagringsenheder med Firewire- og USB2-interface.

En investor vil gøre det muligt for Googie at få nye produkter på markedet hurtigere og samtidig give mulighed for videreudvikling af eksisterende produkter, oplyser virksomheden. Kapitalbehovet
skulle dog være beskedent, da en stor del af produkterne allerede er udviklet. Kapitalen skal sikre den fortsatte drift samt nyudvikling, hedder det.

Googies produkter udmærker sig ved at have fokus på design og teknologi. Netop derfor har Googie fået massiv omtale på såvel danske som internationale medier. Googie blev stiftet i november 2001 og præsenterede det første produkt, Googie Clamshell, i april 2002. Herefter er endnu fire produkter kommet på markedet: Googie Sandwich eksterne Firewire-harddisk i aluminium, Googie
Firewire PCI-kort, Googie USB2 PCI-kort, som begge kan benyttes på såvel Mac som PC. Senest har Googie præsenteret det nye eksterne bygselv-kabinet Googie Organic med Firewire- og USB2-interface. I løbet af efteråret vil endnu to produkter blive præsenteret.

Markedet for eksterne Firewire enheder er i kraftig vækst. Ifølge en rapport udgivet af analyserinstituttet In-Stat/MDR voksede salget af FireWire baserede enheder med hele 33 procent i 2001, hvilket resulterede i en samlet antal på over 46 millioner enheder. Analyseinstituttet forudser endvidere i den nye rapport at FireWires vokseværk vil fortsætte i 2002 men en stigning på
21 procent.

Googie har forhandlere i Danmark, Sverige, USA, Tyskland, Portugal og Holland. I løbet af kort til vil Googie også være repræsenteret i Frankrig og England. Yderligere vil virksomheden inden for den næste måned åbne en on-line shop, som supplement til salget i de lande, hvor der endnu ikke er forhandlere, oplyses det.

Googie forventer at omsætte for omkring 7,5 millioner kroner i første regnskabsår. Forventningerne til det efterfølgende regnskabsår er positive, idet Googie ser frem til en omsætning på 15 millioner kroner. Virksomheden er den eneste i skandinavien,
der producerer eksterne Firewire- og USB2-enheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere