It-profil:: Ro og fred er den universelle kur

Det går stærkt for Claus E. Hansen som er administrerende direktør i Columbus It. Han slapper af med fred og ro og tackler arbejdspres med et smil.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Hastigheden. Det går stærkt i it-branchen, og der sker hele tiden sceneskift. Udfordringen er at sikre at man både er med til at styre udviklingen, samtidig med at man er i stand til at, tilpasse sig den del af udviklingen der ligger uden for din egen kontrol.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Den gode blanding af national såvel som international eksplosiv vækst og turn-around management, begge med høj hastighed, og både processer, mennesker, og penge involveret! I mange relationer sker den bedste ”on the job training ”. I krisetider man er nødt til at fokusere og lave omstilling og få gang i vækstmaskinen igen, og man har tiden imod sig.

Og hvad er du mindst stolt af?
Der har været situationer, hvor jeg ikke har været i stand til at rette virksomheder op, som har været i problemer, og årsagen var at jeg kom for sent og der var for stor menneskelig modstand! Det har til gengæld givet erfaring.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Bill Gates der er vores alles fader. Først kunne han se noget, som ingen andre kunne se. Derefter realiserede han det på en måde, som ingen andre kunne. Jeg synes ofte folk glemmer, at størstedelen af milliardomsætningen i den danske it-branche skyldes Microsoft-teknologi. At han så samtidig er en verdensborger der hjælper verdens folk i nød, det fuldender blot hans profil.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Der hvor jeg er - Jeg er godt tilfreds med mine egne resultater, og jeg har i al beskedenhed prøvet det meste af det, man kan prøve i it-branchen. Jeg har startet min egen virksomhed, jeg har skabt en virksomhed ved opkøb, jeg har restruktureret og refokuseret en virksomhed og har solgt fra. I dag leder jeg så en etableret global virksomhed.

Hvad laver du om 10 år?
Min baggrund og erfaring åbner for mange muligheder. Men jeg er stadig direktør for en virksomhed, hvor tingene går stærkt. I de kommende år vil mange andre brancher opleve de samme hurtige skift og forandringer, som dem der er sket i it-branchen de sidste ti år. Som dansker fra et meget lille land, er man vant til at tilpasse sig, og skabe resultater nye steder. Derfor er danske ledere også eftertragtede i udlandet. Så jeg vil mene, at mulighederne er der, hvis lysten til at arbejde med noget helt andet en dag skulle opstå. Den brede kombination af at være iværksætter, og samtidig forstår hvordan man driver en stor global virksomhed, giver mig meget.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg er godt tilfreds. Men et job hvor der både er mennesker, resurser og processer i et internationalt miljø, tiltrækker mig.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Mangel på uddannelse og manglende forståelse for it er fundamentet for at der kan leveres og der er efterspørgsel. Hvis disse to ting skrider, når vi aldrig det fulde potentiale for mulighederne i it.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg ville starte med, omgående at få etableret højhastighedsnet til alle danskere. Det ville skåne miljøet og give Danmark kapacitet til at beholde velfærdssamfundet. Vores samfund blev rigt, fordi vores koner kom ud på arbejdsmarkedet. Med et højhastighedsnet vil vi få fleksibilitet og ekstra resurser til at give produktiviteten det næste løft.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg smiler.

Hvordan kobler du af?
I denne fleksible verden skal du have metoder til at kunne koble af alle steder. Ro og fred er den universelle kur. Du skal kunne finde ro på jobbet, i mødet, i bilen, på rejsen og i hjemmet. Jeg kan godt lide pres og har derfor indbygget dette i mit system. Jeg har ikke en simpel metode til at koble af, men jeg er bevidst om, at hvis jeg kan mærke jeg har behov for mindske trykket, gør jeg mine omgivelse opmærksom på det, og kobler af.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere