Lundbeck sætter global e-learning i værk

E-learning skal spare tid og penge på virksomheden. Det siger 17 danske topchefer i en ny undersøgelse. Lundbeck er en af deltagerne, og medicinalkoncernen er selv i gang med et projekt til et tocifret millionbeløb, der indfører global e-learning for både medarbejdere, kunder og patienter.

2000 sælgere i Lundbeck. Alle koncernens 4800 medarbejdere i forskellige 50 lande. Læger, psykiatere, sygeplejersker verden rundt samt patienter og pårørende.

Alle disse grupper har medicinalkoncernen Lundbeck udset sig. Til dem vil Lundbeck udvikle e-learning i de kommende år.

Det er med andre ord et overordentligt stort e-learningprojekt, Lundbeck har i støbeskeen. Derfor har selskabet ansat en person, til at drive processen, e-learning-manager Martin Halse.

- For Lundbeck er det et skridt mod en ny epoke. Der er en masse logistik, der skal på plads, men når det er det, kan vi forbedre håndteringen af vores processer fremover. For eksempel kan vi få et detaljeret kendskab til medarbejderes kompetenceniveau, siger Martin Halse.

Et af de første e-learning-undervisningsmoduler, han og kollegerne har fået udviklet, er målrettet sælgerne i medicinalfirmaet.

Det findes på snart ti sprog og handler om en ny vare på Lundbecks hylder, nemlig den nye depressionspille Cipralex.

Sælgerne får gennem e-learning-modulet viden, der skal klæde dem på til at "matche" de psykiatere og læger, de skal ud og præsentere produktet for.

Det vil sige, at de blandt andet lærer om centralnervesystemet, om sygdommen depression, og om hvordan Cipralex virker på patienter.

Millioner at betale, millioner at tjene

Der er tale om en udgift på et tocifret millionbeløb til e-learning. Men i Lundbeck betragter man det som en investering, der kan give afkast på mange fronter. Return on investment, som det hedder topchef-jargon.

- Vi vil få mere vidende medarbejdere, og det kan få en positiv effekt på omsætningen. Vi vil kunne skabe en hurtigere lancering af produkter, fordi vi kan optimere informationsstrømmene i koncernen og ud til vores kunder. Og så vil det også gøre uddannelse af medarbejdere og kunder billigere, fordi de for eksempel vil kunne undgå at forlade deres arbejdsplads, forventer Martin Halse.

Desuden tror Lundbeck på, at uddannelse er et effektivt fastholdelsesredskab.

- En af de mest almindelige årsager til, at medarbejdere vælger at forlade en arbejdsplads, er, at de oplever manglende udvikling i personlige kompetencer grundet manglende uddannelse, siger Martin Halse.

Han forventer, at Lundbecks e-learning-projekter er oppe og køre om et års tid til henholdsvis sælgere, medarbejderne generelt og til kunderne - altså læger og psykiatere.



Vil du vide mere om e-learning?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.

Det skal kunne betale sig, og det skal kunne bevises, at det kan betale sig. Sådan lyder en af konklusionerne i en undersøgelse, som e-learningfirmaet IMS Learning har foretaget ved at spørge 17 danske topchefer.

Her er hovedkonklusionerne fra undersøgelsen:

  • 65 procent af toplederne forlanger dokumenation for, at e-learning sparer tid på deres virksomhed.
  • 41 procent finder e-learning endog meget interessant i forventning om, at det kan reducere omkostninger.
  • 59 procent efterspørger dokumentation for, at deres ansatte rent faktisk lærer noget med e-learning.
  • 59 procent synes især, at e-learning er relevant at bruge til salgs- og produkttræning.
  • 82 procent forventer at investere i e-learning inden for de næste 12 måneder.
  • 24 procent har endnu ikke realiseret nogen form for e-learning på virksomheden, men undersøger mulighederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere