HP: Virtualisering forbedrer bundlinien

I et såkaldte »virtualiserings-opråb« langer HP ud efter datacentre, som ifølge hardwareproducenten tænker for traditionelt. Spis brød til, lyder det fra partnere.

HP lancerer en række nye virtualiserings-produkter, og opfordrer samtidig partnere og datacentre til at skubbe på for at øge kundernes brug af virtualiseringsteknologi, som ifølge HP kan give kunderne store forbedringer på bundlinien.

HP mener, at de store datacentre er præget af mangel på nytænkning, hvilket samlet set koster danske virksomheder milliarder. Men virksomhederne tøver, blandt andet fordi leverandørerne tænker for traditionelt, mener Business Developer Preben Jacobsen fra HP Danmark.

»Virksomheder, der bruger virtualisering rigtigt, bliver mere effektive og kommer hurtigere ud af startblokken med nye digitale produkter og tjenester, der skaber forretningsværdi. Men mange virtualiserer uden samtidig at erstatte manuelle processer med automatisering, og så får man slet ikke gjort virtualisering til den vækstmotor, teknologien har potentiale til at være,« siger Preben Jacobsen.

HP henviser til en global undersøgelse blandt it-chefer, som viser, at selvom seks ud af syv virksomheder i dag bruger virtualisering, forventer ni ud af ti kun at have virtualiseret en fjerdedel af deres it-miljø i 2010. Tilsvarende mener kun hver tredje it-chef, at en mere effektiv it-struktur smitter direkte af på virksomhedens resultater.

Preben Jacobsen mener, at der er behov for en gennemgribende it-transformation, der kan strømline datacentrene og it-infrastrukturen og ændre måden, it-organisationerne arbejder på. Til det formål står HP klar med en fuld pakke af produktnyheder og services, der sikrer, at virtualiseringen bidrager til forretningen.

Blandt HPs partnere får den hårde HP-udmelding en blandet modtagelse. Flere forhandlere fortæller til CRN, at effektiviseringer af servermiljøer er et hot emne blandt kunderne. Udviklingen i serverteknologi er nået dertil, at investering i nyt isenkram ofte tjener sig ind alene på grund af strømbesparelser i mere energieffektive servermiljøer.

Salgsdirektør Bo Reggelsen fra hardware- og infrastrukturpartneren Datacon mener, at virkeligheden er en smule mere nuanceret end HP fremstiller den.

»Jeg synes faktisk HP-partnerne gør det meget godt på virtualiseringsområdet. HP har tidligere været ude med virtualiseringsløsning, Utility Data Center, som blev fjernet fra markedet igen, fordi løsningen ikke fungerede optimalt i det virkelige liv. Så der har de selv været med til at forvirre billedet,« siger Bo Reggelsen, som anslår, at mellem 80 og 85 procent af Datacons kunder allerede har eller er på vej over i virtualisering, så vi er allerede godt i gang.

»Men hvis man vil drive en udvikling indenfor virtualisering, skal man både som forhandler og kunde foretage grundige analyser, før man kaster sig ud i det,« siger Bo Reggelsen.

Også hos datacenteret Interxion undrer man sig over udmeldingen fra HP.

»HP er ikke den første hardware leverandør, der vil frelse verden med nye produkter, men både datacentre, forhandlere og kunder ser naturligvis på effektivitet og de behov man har. Så jeg vil sige; Spis brød til! Vi tænker alle sammen fremtidsrettet, både når det gælder software, hardware, strømforbrug og forretningseffektivitet,« siger Interxions direktør Peder Bank.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere