Dansk nøgen-model anklager Facebook for censur

Danske Barbara Zatler fik i weekenden sin Facebook-profil lukket. 'Man må jo ingenting på Facebook,' der viste sig i sit fødselsdagskostume.

Hos Facebook er man tilsyneladende lidt knibske. Det har en række modeller og fotografer måttet sande. Så snart Facebook opdager det mindste af, hvad der blot kan minde om nøgen hud, så er kontoen i overhængende risiko for at blive lukket.

Det måtte danskeren Barbara Zatler sande, da hun i 2008 havde lagt nogle billeder ud af sig selv på den sociale tjeneste. I weekenden var den så gal igen.

»Det er simpelthen for latterligt af Facebook. Det var meningen, at der skulle holdes en fest for mig og to andre Playmates i den kommende weekend i København. Jeg sendte så en invitation ud til 30 af mine Facebook-venner. Men det skulle jeg tilsyneladende aldrig have gjort. Pludselig var min profil væk,« fortæller Barbara Zatler til CRN billedglade søstersite Zoom-online.

Barbara som gud har skabt hende. Sådan et billede bryder Facebook sig ikke om.

»Først skrev jeg et par gange til Facebook, uden at høre noget som helst. Så kontaktede jeg én af mine venner, som jeg mente havde været udsat for det samme. Det viste sig at hun havde sendt 5.000 invitationer ud - uden at blive slettet. Herefter skrev jeg flere gange til Facebook om, hvordan det kunne være at jeg skulle slettes for at sende 30 invitationer ud - når man kan sende 5.000 uden at blive slettet,« fortæller hun.

Pludselig fik Barbara Zatler en mail om at hendes adgang var genåbnet. Men skulle den blive lukket igen, kunne hun ikke få den tilbage.

Barbara kalder selv sagen for "latterlig" og helt ude af proportioner.

»Facebook er et godt sted at holde kontakten med gamle venner, men man må jo ikke noget som helst. Jeg har talt med flere modeller og fotografer som har fået deres profil slettet, efter at have lagt billeder ud, hvor der er antydningen af bar hud,« siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere