Men i Italien, Kina og Rusland er grænseværdien på kun 100 milliwatt - 100 gange mindre end i Danmark.
Med en grænse på 10.000 milliwatt lever Danmark kun lige netop op til EU's grænseværdi, der er fastsat til netop 10.000 milliwatt. EU's direktiv blev vedtaget i 2001, men siden har andre lande været inde og nedsætte de tilladte værdier. I Schweiz må strålingen eksempelvis maksimalt komme op på 95 milliwatt pr. kvadratmeter, ligesom en række tyske delstater har indført strålingsgrænser langt under EU's øverste grænse.
En af de personer, der har markeret sig i debatten om den mobile stråling herhjemme er lektor Sianette Kwee fra Århus universitet, der ud over at være en af Danmark førende stråleforskere også er medlem af EU's udvalg for mobilstråling. Hun kritiserer de høje danske stråleværdier.
»Mange undersøgelser og forsøg har vist, at de biologiske effekter optræder ved meget lavere værdier,« siger Sianette Kwee til avisen.
Hun mener, at den høje danske grænseværdi er fastsat ud fra en teknisk målemetode, der ikke skeler til strålingens biologiske virkning. Sianette Kwee har også tidligere været i brechen mod den mobile stråling. Tidligere på året kaldte hun 3G-netværket for »historiens største forsøg med stråling direkte på mennesker«.
Videnskabsminister Helge Sander besluttede i sidste uge at gennemføre en uvildig undersøgelse af sundhedsrisikoen ved 3G netværket. Men ministeren vil ikke stoppe udbygningen af netværket i mellemtiden. Han begrunder det med, at de danske mobilnet holder sig inden for de internationale grænseværdier.