SGI i betalingsstandsning

Silicon Graphics (SGI), der leverer superdatamaskiner, avancerede grafiske arbejdsstationer og er kendt som computerkraften bag mange Holywood-actionbrag fra før år 2000, har søgt ly under en betalingsstandsning.

Konkurrencen fra blandt andet IBM og Dell har gjort livet surt for den gamle grafikgigant, Silicon Graphics (SGI). Så surt, at selskabet har søgt beskyttelse i en betalingsstandsning.

Amerikanske SGI, der har været én af de ledende spillere på markedet for blandt andet grafiske arbejdsstationer og superdatamaskiner har lidt under egen succes. Kunderne har nemlig foretrukket de rimeligere industristandarder fremfor SGIs teknologisk avancerede men dyrere løsninger.

I går fremviste SGI tallene for regnskabsårets tredje kvartal, samtidig med at virksomheden søgte om værn under Kokurslovens kapitel 11.

Chapter 11 er en passus i den amerikanske konkurslov, der giver SGI en reel mulighed for at redde den synkende skude ved for eksempel at reducere gælden eller ved at præsentere nye produkter. I højere grad end i Danmark, hvor der som bekendt er høj risiko for konkurs, når en virksomhed først flirter med betalingsstandsning.

Omsætningen i SGI faldt ifølge kvartalstallene med 32 procent til cirka 631 millioner danske kroner sammenlignet med kvartalet året før.

Grafik giganten, der tidligere har døjet med negativt resultat har ikke formået at vende den negative trend. Resultatet for tredie kvartal landede således på minus 251 millioner danske kroner modsat minus 263 millioner danske kroner for samme periode sidste år.

Ifølge SGI skyldes de økonomiske problemer i virksomheden, dårlige investeringer i 90'erne. Men også konkurrence fra store aktører som IBM, HP, Dell og Sun har gjort livet surt for virksomheden.

SGI har omkring 1800 ansatte.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Webanalytiker til digitale løsninger

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udbudsjurist til Danmarks største IT-udbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere