Kritik banede vejen for ny Sun-direktør

Nyudnævnte Peter Rindsig tror, at især hans menneskelige kvaliteter har været afgørende for, at han blev bedt om at føre Sun Danmark videre. For eksempel hans mod til at påpege også prekære emner og føre planer ud i livet.

Med stor optimisme og selvtillid er 36-årige Peter Rindsig trådt ind på chefkontoret og har sat sig i stolen som administrerende direktør i Sun Microsystems i Danmark.

- Nu har jeg fået muligheden for at påvirke organisationen i den retning, jeg gerne vil. Og jeg regner med at sidde her et godt stykke tid for dernæst måske at bevæge mig højere op, siger Peter Rindsig i telefonen i en kort pause mellem alle de møder, der hører til i en topchefs kalender.

Han tror på, at Sun kan styrke sin knap så stærke position i Danmark ved at fokusere kraftigere på store kunder.

- Sun skal komme videre ved ikke at fokusere på alting. Det kan man ikke. Man skal også vælge noget fra, siger Peter Rindsig.

Men den øgede prioritering betyder ikke, at de 70 ansatte under ham skal frygte fyringsrunder. Tværtimod satser den nye topchef på inden alt for længe at skulle lede en organisation, der vokser i størrelse.

Ifølge Peter Rindsig har medarbejderne udtrykt tilfredshed med, at det blev ham, der indtager chefstolen. Det var ellers planen, at Sun ville finde en ny topchef til Danmark i udlandet.

- Jeg tror, de fleste er glade for, at det blev en dansk løsning. For jeg kommer med en dansk mentalitet, og jeg kender organisationen, siger han.

Blev hyret af den nu fyrede

Faktisk var det den hidtidige, men nu fyrede Sun-direktør, Ove Holritz, der headhuntede Peter Rindsig til selskabet for fire år siden. Holritz brugte nogle måneder til at overtale Rindsig til at forlade sin post som ansvarlig for BFC-datas Unix-afdeling og i stedet blive salgschef i Sun.

- Jeg har haft et godt samarbejde med Ove Holritz og beklager derfor, at han måtte gå, selvom jeg er glad for at få tilbudt hans post.

Peter Rindsig vurderer, at han holdninger ikke er radikalt forskellige fra eks-direktørens. Men personlighedsmæssigt adskiller de sig fra hinanden.

- Ove Holritz er meget visionær og rigtig god til at skabe noget nyt fra bunden. Jeg er mere typen med helikopterblik og mere teoretisk, analytisk og strategisk, synes Peter Rindsig.

Han fortæller, at han som salgsdirektør har fået postiv respons i organisationen, når han har sagt kritiske ting. Folk har sagt, at "det er rart, der var nogen, der siger noget". Den åbenhed har også banet vej til direktørjobbet, gætter han selv på.

- Livet er for kort til at gå og gemme på prekære ting. Jeg ser udnævnelsen som en cadeau til mine markante, men underbyggede holdninger og min evne til at gøre det, jeg siger.

Når Peter Rindsig har overstået dagens møder og direktørens andre gøremål, venter der en famile derhjemme bestående af to små børn og en kone. I fritiden bliver der desuden tid til lidt golf af og til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere