Græsset er stadig grønnere på den anden side

Selvom danske it-chefer er næsten oppe på svensk niveau, er broderfolket stadig længere fremme, når det gælder om at have grøn it på ønskelisten.

Sidste år var danske it-chefer langt bagefter deres svenske kolleger, når de skulle vælge it. Nu viser en undersøgelsen som it-serviceleverandøren Steria har lavet i samarbejde med analyseinstituttet Synovate hos it-chefer fra større organisationer i Skandinavien, at de danske it-chefer tænker næsten ligesom svenskerne.

Dengang var det kun 19 procent af de danske it-chefer, der gik grøn, når de skulle vælge it, mens det var hele 32 procent på den anden side af Øresund, der syntes det var vigtigt, hvilken farve deres it havde. I år er den grønne afstand mellem os og de andre ifølge undersøgelsen næsten udvisket. Mens 33 procent af svenskerne i år vil have grønne servere og computere, er det hele 32 procent af deres danske kolleger, der også vil have grønt.

Hos it-serviceleverandøren Steria, forklare administrerende direktør Peter N. Østerbye, at det ikke kun er pengepungen, der taler til it-cheferne, men at samvittigheden også spiller ind.

»Samtidig ser vi dog også, at stadigt flere kunder stiller krav om en klar miljøudmelding fra it-branchens aktører, og at fokus på it-branchens overordnede ansvar for miljøvenlig adfærd og handlemåde er mere markant. Der er derfor nok tale om en blanding af de to: Et ønske om omkostningsreduktion, hvor som helst det er muligt – og et tegn på stadigt større og strengere miljøkrav fra både kunder og den offentlige sektor,« siger Peter N. Østerbye.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere