Acer punkterer rygte om Chrome OS på netbooks

Acer afviser rygter om,at der skulle være en netbook på vej med Chrome OS.

Flere medier kunne i går fortælle at Acer vil præsentere en netbook med Chrome OS fra Google på den kommende Computex messe i Taiwan. Chrome OS er et cloudbaseret operativsystem beregnet til netbooks og smartphones, og selvom kildekoden blev frigivet sidste år, så mangler vi stadig at se de første produkter med softwaren. Derfor er der store forventninger til Computex messen, som traditionelt er stedet, hvor de asiatiske producenter løfter sløret for deres kommende produkter.

Men det bliver ikke Acer, der kan vise en netbook med Chrome OS på Computex. Acer har helt usædvanligt sendt et officielt dementi ud, hvor producenten afviser at man vil præsentere en Chrome OS-baseret netbook.

Samtidig tilføjer Acer dog, at man er interesseret i ethvert produkt og enhver tjeneste, der kan forbedre firmaets egne produkter. Derfor vil man også følge udviklingen af Chrome OS tæt. Men det ligner et klart signal fra Acer om, at Chrome OS ikke er klar til markedet endnu.

Det kan dog tænkes, at andre producenter vil vise netbooks med Chrome OS på Computex, ligesom der sandsynligvis kommer mange nye tavlecomputere, hvoraf nogle måske også vil køre med Googles Linux-baserede sky-operativsystem.

Og de første Chrome OS produkter kan blive annonceret allerede i denne uge, hvor Google holder sin udviklerkonference Google I/O onsdag og torsdag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere