Turbulent tid for teleingeniører

Først stod 34 teleingeniører til at miste jobbet i Ericsson i april. Så blev de overtaget af partneren Semcon, der valgte at fyre flere af dem efter få måneder. Nu siger Semcon så, at der igen er ansættelser på vej.

Telebranchens kastevinde kræver en solid psyke og optimisme hos den enkelte teleingeniør. Lavkonjunkturer skaber kortsigtet tankegang.

Det illustrerer Semcons overtagelse af 34 teleingeniører fra Ericsson, der dengang prikkede de selvsamme mennesker som et led i sine nedskæringer.

Overtagelsen af medarbejderne skete i februar i år. Siden da er i alt 60 nye medarbejdere blevet ansat i Semcon Danmark, hvis medarbejderskare består af 90 procent ingeniører.

Der var dog alligevel ikke plads til alle teleingeniørerne fra Ericsson i Semcon, selv om selskabets topchef, Hans Johansson, i forbindelse med overtagelsen forsikrede: "At det går tungt for Ericsson, er langt fra ensbetydende med, at der ikke er brug for de kompetencer, medarbejderne har".

Ud i løbet af det første halve år

For en række teleingeniører blev det til højst et halvt års ansættelse hos Semcon. En af de tidligere Ericsson-ingeniører, som fortsat er ansat hos Semcon, oplyser, at ti af hans tidligere kolleger nu enten er blevet fyret eller selv har valgt at gå.

Tallet er dog noget mindre ifølge Semcons personalechef i Danmark og Norge, Steen Gaarde. Han siger, at 29 ud af de 34 fortsat er beskæftiget i Semcon.

- Semcon har ingen interesse i at have medarbejdere, der er nonproduktive, fordi vi ikke har opgaver til dem, siger Steen Garde.

Overtagelsen af Ericssons ingeniører blev i sin tid betegnet som en slags outsourcing. Semcon skulle således løse opgaver for Ericsson, som teleproducenten hidtil selv havde stået for.

Den vedvarende krise i Ericsson har dog ført til, at Semcon har fået færre ordrer på den konto end ventet.

Personalechefen forklarer, at Ericsson-ingeniørernes geografi og motivation for videreuddannelse også har spillet en rolle.

- Nogle er mere motiverede for at videreuddanne sig til andre områder, hvor vi har vækst. Andre er mere trygge ved at arbejde med det område, de er vant til, siger Steen Gaarde.

Teleingeniørerne var hos Ericsson ansat i henholdsvis København og Aalborg, hvor Semcon også har afdelinger. Men Semcon har ønsket en fordeling af ingeniørerne i de to byer, som ikke i alle tilfælde matchede med, hvor ingeniørerne og deres familier ville bo.

Snart ansættes nye ingeniører

Semcons direktør i Danmark, Lennart Lat, understreger, at der ingen ændringer er sket i Semcons planlægning trods afskedigelser blandt Ericsson-ingeniørerne.

- Der er altid nogen, der passer bedre ind i det ene koncept end det andet. Og vi trimmer vores organisation løbende. Normalt tilbyder vi omrokering, men det lykkes ikke i alle tilfælde, siger Lennart Lat.
Men han oplyser også, at Semcon snart skal ansætte teleingeniører igen.

- Lige nu er det især inden for marinesektoren, vi efterspørger kompetente medarbejdere, men inden længe kommer vi til at efterspørge medarbejdere med telekompetencer, lyder det fra Semcons danske chef.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere