Marcelo Coelho og Amit Zoran fra det berømte Masschusetts Institute of Technology (MIT) har udviklet et konceptdesign til en fødevare-printer. Konceptet har fået navnet Cornucopia fra det latinske Cornu Copiae – overflødighedshornet.
Cornucopia fungerer ligesom de 3D-printere, der allerede kan købes. Den bygger ingredienserne op lag for lag ved at sprøjte dem ud gennem en dyse. I toppen er anbragt en række beholdere med forskellige ingredienser, der kombineres til den færdige ret – og maskinen skulle tilmed være i stand til at koge maden.
Den personlige fødevarefabrik kombinerer computer- og kogeværktøjer. Dysen kan hakke, blande og pulverisere ingredienserne og der kan printes både horisontalt og vertikalt, ligesom maden kan behandles punktvis med varme- og køleelementer.
Forskerne fra MIT Fluid Interfaces Group forestiller sig, at man kan hente og dele opskrifter over nettet. Den færdige opskrift sendes så til printeren – ligesom man sender et dokument i dag.
Fremover kan man altså printe sin egen pizza i stedet for at bestille den over nettet.
Cornucopia eksisterer dog kun som designkoncept og forskerne har ikke bygget en fungerende prototype endnu.