Jobformidler: Større IT-arbejdsløshed i vente

Det værste er endnu ikke overstået. Endnu flere IT-folk vil blive ramt af arbejdsløshed. Det spår rekrutteringsfirmaet Recruiters, der har speciale i IT.

Har du specialiseret dig inden for telekommunikation, så tro ikke, at du bliver taget imod med kyshånd, selvom du er meget dygtig.

Er du nyuddannet ingeniør, eller er du fyret mellemleder uden spidskompetencer, så indstil dig på, at det kan blive en rigtig hård kamp at få et job.

Sådan lyder tonerne fra det IT-specialiserede rekrutteringsfirma Recruiters, der ikke kan se noget tegn på et opsving lige om hjørnet.

Væsentligt færre job

Det ser ikke ud til at være slut med prikkerunder og omstruktureringer i IT-verdenen. Samtidig beslutter flere virksomheder sig for at insource deres IT og skære de eksterne konsulenter væk.

I løbet af de sidste 12 måneder antallet af stillinger, kunderne henvender sig for at få besat, faldet støt, fortæller stifter og partner, Michael Bruhn, Recruiters.

- Der er væsentlig færre job, der skal besættes nu. Men til gengæld får vi nu mellem 50 og 100 ansøgninger på en stilling som IT-projektleder, hvor der kun kom 10 eller 20 henvendelser for et år siden, siger Michael Bruhn.

Bøtten er altså vendt på IT-arbejdsmarkedet. Arbejdsgivere, der i en skinger tone skriger på IT-folk, er blevet en sjældenhed. Nu er det snarere arbejdsløse IT-jobsøgere i tusindvis, der forsøger at råbe potentielle arbejdsgivere op.

For nogle IT-folk har det betydet en brat opvågning.

- Nogle højtuddannede må erkende, at de ikke har været aktive nok i deres jobsøgning umiddelbart efter en fyring. De har lænet sig tilbage i en god lang fratrædelse. Men så viser det sig, at det ikke er så ligetil at finde et job, som de troede. I dag bliver dygtige ingeniører, som man ville have taget imod med kyshånd for et år siden, vejet på meget fine vægtskåle i udvælgelsen, siger Michael Bruhn.

Uoverskueligt antal ansøgninger

Han fortæller, at han forleden fik besøg af en frustreret kunde - altså arbejdsgiver - som stillede en plastikpose foran ham med 170 ansøgninger i og sagde: "Find de ti bedste ansøgere, tak."

- Mange virksomheder får et uoverskueligt antal ansøgninger, som personaleafdelingen ikke kan håndtere, men ej heller vil belemre IT-afdelingen med at sortere i, fordi de har jo rigeligt travlt, siger Michael Bruhn.

Dog er der nogle udvalgte kompetencer, som arbejdsgivere stadig skal anstrenge sig for at finde, ifølge Recruiters. Nemlig personer med ekspertise i SAP og i Axapta, samt gode mainframe folk og medarbejdere til webdrift.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere