Fyrede, højtuddannede IT-folk bliver ikkke længere opsuget af andre virksomheder, før de når at blive ledige. Sådan har det generelle billede ellers hidtil været trods afmatningen i branchen. Det skriver Berlingske Tidende.
Nu melder ingeniørfagforeningen IDA, at krisen slår igennem i dens ledighedstal. I forhold til sidste efterår er der nu 700 flere arbejdsløse ingeniører.
Selve ledighedsprocenten et steget fra 3,3 til 4,6 procent af de ingeniører, IDA organiserer. Det er dog stadig en lavere arbejdsløshed end befolkningens generelt. Den ligger på 5,1 procent.
Det er især televirksomheder og mindre virksomheder, der har skilt sig af med ingeniører i stor stil.
Værre at være datamatiker
De nyuddannede og kortere uddannede IT-folk må kæmpe endnu hårdere end hidtil for at finde fodfæste på IT-arbejdsmarkedet.
Fagforeningen Prosa, der især har datamatikere, multimediedesignere og selvlærte blandt sine medlemmer, melder om en ledighed på otte procent nu. Reelt fik 16,7 procent af Prosa medlemmer dagpenge i august måned i år, men omregnet til fuldtidsledige bliver procenten otte.
Desuden vurderer Prosa, at den reelle IT-arbejdsløshed er noget højere, idet nogle IT-ansatte har fravalgt at være medlem af en a-kasse og dermed ikke figurerer i deres statistikker.
Til november udklækkes det næste kuld datamtikere, multimedesignere og kandidater fra IT-højskolen. Det svarer til cirka 2000 flere personer til at kæmpe om det faldende antal IT-job på markedet.