Artikel top billede

Linus Torvalds: Sådan får du succes med open source

Linux-opfinder Linus Torvalds har en klar ide om, hvordan du kan få succes med dit eget open source-projekt.

Linus Torvalds deler i et interview ud af sine 20 års erfaring med open source-udvikling.

Han advarer især mod to ting, som folk ofte misforstår, når det kommer til open source-projekter.

Blandt andet at open source-udvikling er en nem måde at få andre til at udvikle din software.

"Det første er, at at du bare kan smide tingene derud og bede folk om at hjælpe. Sådan fungerer det ikke. Du gør det offentligt tilgængeligt, og så arbejder du ud fra antagelsen, at du selv skal lave det hele og beder folk om at komme med forslag til, hvad du skal lave, ikke hvad de skal lave," siger han.

"Måske begynder de at hjælpe, men du skal være indstillet på, at det er dig, der skal vedligeholde det og lave alt arbejdet," lyder det fra Linus Torvalds i interviewet med Steven J. Vaughan-Nichols.

Koden er ikke vigtig - brugerne er

Den anden faktor, som open source-udviklere ofte får galt i halsen, er troen på, at koden er det vigtigste.

Det er den ikke.

"Selvom du skriver 100 procent af koden, og du er den bedste udvikler i verden og aldrig får behov får hjælp til projektet, så er det vigtigste brugerne af koden. Koden i sig selv er ikke vigtig, projektet er kun så brugbart, som brugerne opfatter det," lyder det fra Linus Torvalds, der for mere end 20 år siden startede udviklingen af Linux.

Værktøjer er ikke vigtige - Processen er

Siden gik han i gang med at kode versionsstyringssystemet Git, da han ikke mente, at de daværende systemer opfyldte hans behov. Git er siden blevet et populært værktøj.

I interviewet nedtoner Linus Torvalds dog betydningen af den slags værktøjer og lægger i stedet vægt på en ordentlig og effektiv proces.

"Jeg tror grundlæggende ikke, at værktøjer er så vigtige. Derimod er det vigtigt, at der er en ordentlig arbejdsgang i projektet, og her kan værktøjer selvfølgelig hjælpe.

Men de fleste projekter behøver ikke værktøjer. Der er en masse projekter, som simpelthen ikke har nok ændringer til at godtgøre anvendelsen af værktøjer til at håndtere arbejdsgangen;

hvis du kun har et par hundrede patches per release, så kan du næsten håndtere dem som du vil, inklusiv manuelt, lyder det fra Linus Torvalds.

Han klarede sig selv i lang tid med en manuel proces til at håndtere tilføjelser til Linux-kernen.

Linux-mailingliste er ikke så vigtig

Her var Linux Kernel Mailing-listen (LKML) i mange år et vigtigt redskab, men med tiden er listen blevet mindre vigtig.

"Jeg tror, at Linux(-udviklingen, red.) foregik mere på LKML før i tiden, end det gør i dag. Signal/støj-forholdet samt den rene og skære volumen på LKML betyder, at de fleste udviklere simpelthen ikke har tid til at læse LKML. I bedste fald kan de skimme mailoverskrifterne."

I stedet foregår den egentlige diskussion om Linux-udviklingen i direkte mailudvekslinger mellem udviklerne.

"Det betyder, at du har måske fire eller fem folk, der er involveret i en diskussion om deres arbejde, mens LKML er cc'd på det hele. Det gør hvad der ellers ville være en ren privat diskussion, til noget, hvor andre kan bidrage."

Den rent private diskussion med en mulighed for offentligt indblik i diskussionerne betød, at skærmydsler mellem Linus Torvalds og Linux-udvikleren Alan Cox blev meget offentlige for et par år tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere