Test af syv digitalkameraer

PC World har testet syv digitale kameraer i prisklassen 7.000 - 15.000 kroner. Man får meget for pengene, men opløsning er ikke alt.

Sådan testede vi

Sådan testede vi
De syv digitale kameraer blev bedømt på baggrund af disse kategorier:

  • Billedkvalitet
  • Brugervenlighed
  • Egenskaber
  • Medfølgende software

    Kategorierne vægter med henholdsvis 40, 30, 20 og 10 procent i den samlede bedømmelse.

    Vi har med de syv kameraer taget en række billeder af de samme motiver under ensartede lysforhold. Motiverne dækker både portrætter og landskaber. I forbindelse med testen fotograferede vi både i dagslys, kunstigt lys og ved hjælp af den indbyggede blitz. Billedkvaliteten er herefter vurderet på både skærm og især på print. Vi benyttede en EIZO-skærm model FlexScan F520, Adobe PhotoShop 5.0 og en HP Deskjet 990Cxi til testen.

    Bedømmelsen af brugervenlighed fokuserer på det indbyggede menusystem i kameraerne, de forskellige knapper og deres placering samt sværhedsgraden i den daglige brug.

    Egenskaber er vurderet ud fra de funktioner, som kameraerne kan tilbyde i forhold til indstillinger. Kameraer med gode muligheder for at påvirke billederne med individuelle indstillinger af for eksempel lukkertid og blænde har fået højere karakterer på området.

    Endelig har vi lagt vægt på den medfølgende software. Nogle produkter bliver leveret med professionelle softwareløsninger som Adobe Photoshop, mens andre stort set kun tilbyder en USB-driver og et lille program uden de store muligheder for at efterbehandle billederne.

    Kameraer uden film

    Der er ikke længere grund til at bruge en fotograf hver eneste gang, hjemmesiden eller varekataloget skal opdateres, viser PC Worlds test af digitale kameraer.

    Syv forskellige kameraer uden film har været en tur i testcenteret. Fra det forholdsvis billige Casio til det helt ny Sony med indbygget cd-brænder!

    Der er mange, spændende professionelle muligheder for at indstille kameraerne samt en brugervenlighed, der appellerer til virksomheder, der selv vil tage deres billeder.

    Billedkvaliteten er alt andet lige det vigtigste parameter, når virksomheder eller privatpersoner skal vælge blandt de mange tekniske vidundere.

    Antallet af billedpunkter er et vigtigt salgsargument for de mange kameraproducenter. Jo højere antal billedpunkter ? jo bedre kvalitet, siger de. Men virkeligheden er en anden, for der spiller andre faktorer ind i jagten på den gode billedkvalitet. Det viser testen.

    Kameraet fra Sony har kun 2,1 millioner billedpunkter, men tager bedre billeder end konkurrenten fra Kodak, der bryster sig med en opløsning 3,1 millioner billedpunkter. Der skal også tages hensyn til kvaliteten af objektivet og CCD-chippen. Kvalitet kan ikke alene måles i billedpunkter eller pixels.

    Bedst i Test
    Canon vinder med et lille forspring ned til de nærmeste konkurrenter. Powershot G1 har faktisk ingen svage punkter og tager de bedste billeder. Brugervenligheden er i top, selv om kameraet tilbyder mange professionelle egenskaber.

    Godt køb
    Olympus er 1.000 kroner billigere end de to nærmeste konkurrenter fra Nikon og Canon. Olympus er bedre end Nikon i tre af de fire kategorier. Kan man leve med den lidt begrænsede brugervenlighed er C3030 Zoom et godt alternativ.

    Læs hele testen i PC World nr. 18/2000.




  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Also A/S
    Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere