Artikel top billede

(Foto: Danske Bank)

Dankort-udvikling sendes til Indien

Nets er ikke bekymret for korruption.

(Opdateret) Fremover bliver det billige indiske it-udviklere, der skal udvikle og vedligeholde Dankortet og andre applikationer, som betalings-formidleren Nets står for.

Nets har i dag indgået en stor outsourcing-aftale med det indiske firma Tata Consulting Services (TCS), der er udnævnt til strategisk it-partner.

TCS er del af Tata Group, der betegner sig selv som Indiens største industrielle konglomerat med over 200.000 it-ansatte.

Indien har i de seneste måneder været præget af demonstrationer mod den udbredte korruption i landet.

Ifølge denne Wikipedia-opgørelse er en fjerdedel af medlemmerne af landets parlament kriminelle. Og Indien topper listen som det land i verden, der har de største beløb i sorte penge gemt af vejen på hemmelige konti i Schweitz.

ComON har spurgt Nets, om det virkelig er betryggende at sende udvikling af følsomme betalingsapplikationer til et land, der er så præget af korruption.

"Aftalen (med Tata) betyder, at noget af applikationsudviklingen og vedligeholdelse vil foregå i Indien. De vil ikke have adgang til produktion, men kun til at udvikle og vedligeholde kode, som så bliver viderebearbejdet i Norge og Danmark. Udvikling er dermed ikke outsourcet i sin helhed, men sker i Nets-kontrollerede omgivelser," hedder det i et skriftligt svar fra Nets pressechef Sigbjørn Larsen.

På et spørgsmål om, hvilke applikationer der skal udvikles og vedligeholdes i Indien, svarer han afvisende:

"Jeg kan ikke nævne konkrete applikationer. Det er konkurrencefølsomt, men klassiske eksempler og opgaver kan være at rette fejl i kode eller udvide en eksisterende applikation med mere funktionalitet," hedder det.

Men hvordan løser Nets de sikkerhedsmæssige udfordringer, der kan være forbundet med at lade applikationer blive vedligeholdt i et land, hvor korruption er et stort problem?

"Lige som de fleste store internationale finansforetagender sker udviklingen i Nets-kontrollerede omgivelser i Nets eget center, i samarbejde med en solid og troværdig aktør. De har som nævnt ikke tilgang til produktion, og alt, som laves, bliver gennomgået og testet lokalt, før det sættes i produktion," lyder svaret.

Dankortets drift og vedligeholdelse udgør hovedaktiviteten i den danske del af Nets.

Hvorvidt outsourcing-aftalen betyder nedlæggelse af it-jobs i Danmark og Norge, kan Nets først svare på senere.

Opdatering: Nets oplyser, at aftalen med Tata Consulting Services ikke medfører fyringer af Nets egne it-folk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere