Spekulerer du på, hvordan det vil være at købe apps i Windows 8 via Microsofts kommende applikationsbutik, der kaldes Windows Store? Microsoft offentliggjorde i sidste uge nogle flere detaljer om sine planer ved udviklerkonferencen BUILD.
Ligesom det er tilfældet med Apples Mac Store i OS X, vil Microsofts Windows Store blive integreret i Windows 8. Med nogle få klik vil du kunne købe touch-venlige applikationer i Metro-stilen, der er bygget specielt til det nye styresystem - heriblandt apps til produktivitet, fotografi, underholdning, sociale netværk og selvfølgelig spil.
Microsoft har endnu ikke oplyst, hvordan betalingssystemet kommer til at fungere, eller sagt om Windows Store vil blive lanceret samtidig med Windows 8. Men virksomheden løftede dog ved konferencen sløret for andre detaljer - såsom hvordan Microsoft håber, at du som bruger vil købe apps via Windows 8.
Husk på, at alle Microsofts beslutninger kan nå at blive lavet om, og at nogle af nedenstående oplysninger muligvis vil blive ændret i større eller mindre grad, før Windows Store endeligt lanceres.
Metro-stilen
Ligesom resten af den grafiske brugergrænseflade i Windows 8 vil også Windows Store blive designet i Metro-stilen. I lighed med andre applikationsbutikker vil Windows Store opdele sine apps i kategorier som underholdning, finans, spotlight (udvalgte apps) og spil.
Hver sektion indeholder udvalgte apps for den givne kategori samt typiske listeopdelinger såsom øverst rangerede, bedste betalte og bedste gratis.
Listerne og de udvalgte apps er hver repræsenteret af en touch-venlig flise, der fører til købssiden for den valgte app. Du kan også klikke på hver sektions overskrift for at se den komplette liste af apps fra den givne kategori.
Graver du dybere ned i Windows Stores sektioner, vil du se, at hver eneste app, der er til salg, repræsenteres af en flise, der viser app'ens navn og pris. Du kan sortere apps efter, om de er gratis, har en gratis prøveperiode eller koster penge.
Prøveperioder
Udviklerne vil få mulighed for at tilbyde gratis prøveperioder for deres apps. Microsofts demonstration ved BUILD viste, at udviklerne kan vælge at tilbyde prøveperioder helt ned til 24 timer og op til 30 dage. Der er dog ingen garanti for, at Microsoft ikke vil ændre i denne tidsramme, før Windows Store lanceres.
Da det er op til udviklerne selv, om de ønsker at tilbyde en gratis prøveperiode frem for at være en del af den officielle politik for brugen af Windows Store, er det ikke sikkert, at alle betalte apps kommer til at tilbyde gratis prøveperioder.
Certificerede apps
Microsoft gik ikke rigtigt i detaljer på dette område, men virksomheden vil tilbyde en certificerings-proces til apps til Windows Store, ligesom det er tilfældet for mobil-apps til Windows Phone 7. Dette vil hjælpe til at reducere antallet af skadelige apps i butikken og sikre, at applikationerne til Windows 8 overholder en vis standard for kvalitet og brugbarhed.
Ikke kun apps til Windows 8
Det er meningen, at Windows Store skal udgøre en nem måde at købe touch-venlige apps, der er bygget med den nye brugergrænseflade til Windows 8 i Metro-stilen. Men ifølge Microsoft vil du også kunne finde traditionelle desktop-applikationer i Windows Store.
I løbet af demonstrationen viste Microsoft Windows Store-siden for den populære finans-app Quicken, der indeholdt et link til Quickens website, hvorfra man kunne købe produktet.
Microsoft påpegede, at virksomheden ikke vil kræve, at veletablerede programmer laver deres licensmodeller og betalingssystemer om bare for at passe ind i Microsofts nye app-butik - denne kommentar var tydeligvis rettet mod Apples App Store. I stedet vil Microsoft levere, hvad der grundlæggende er et gratis katalog over apps, der ikke er Metro.
"Vi elsker det økosystem, der er i forbindelse med Windows-applikationer," sagde Steven Sinofsky, der er president for Windows og Windows Live hos Microsoft. "Derfor vil vi sørge for, at det også kommer til at blomstre i denne verden."
Oversat af Thomas Bøndergaard
Læs også
Test: Sådan virker Windows 8
Kan ikke få nok af Windows 8? Download det nu