[b]Læs også:
Sådan ser Ernst & Youngs BI-hold ud
Her er PcW's fortrukne BI-partnere
[/b]For at være CFO'ens bedste ven tilbyder Deloitte også ydelser inden for BI, fortæller partner Alan Jespersen.
Han forklarer, at Deloitte skiller sig ud fra de andre revisionshuse ved også at have en decideret implementeringsarm.
"På den måde er vi tættere på," siger han.
Alan Jespersen mener, at den praktiske gren og erfaringen her fra ganske enkelt giver rådgivningsdelen mere tyngde.
"Hvor god en rådgiver er man, hvis man aldrig ser løsningen virke," siger Deloitte-manden, der selv må stå på mål under BI-projekter, fra rådgivningen begynder, til løsningen er implementeret.
Organisatorisk ligger Deloittes integrationsafdelinger, som ofte skal programmere og konfigurere en del, i Spanien og Indien. Mens rådgiverne på konsulentdelen befinder sig i Danmark.
"På den måde udnytter vi lokale kompetencer og vores globale leverancemodel," siger Alan Jespersen.
Deloitte er uafhængig af leverandører og rådgiver og implementerer BI-løsninger fra blandt andet SAP, Oracle, IBM og QkliView.
Kunderne tæller typisk de 100 til 150 største virksomheder i Danmark inden for alle forskellige brancher. Fokus i BI-løsningerne ligger på CFO'ens evne til at rapportere og understøtte beslutningsgangen på direktionsgangen.
Her trækker Deloitte på revisorhusets erfaringer inden for ledelse og et styringsværktøj kaldet Value Map.
"Vi kender styringsmekanismerne, hvis man har et mål om at vokse på omsætning, cutte cost eller omkring compliance," siger Alan Jespersen.
I segmentet af små og mellemstore virksomheder satser Deloitte på mere forensic-baserede BI-løsninger, hvor kunden kan få sat systemer op, der fortæller om mistænkelig adfærd.
"Det kan være, om samme faktura er sendt flere gange med videre. Det anser vi også for BI-løsninger," siger Alan Jespersen.
Læs også:
KPMG køber sig til konsulent-kompetencer