Mantraet hedder "100 megabit til alle", og det har det gjort et stykke tid. I 2009 fremlagde Dansk Energi og energiselskaberne en vision om selv samme hastighed i 2015.
Sidste år tog regeringen ideen til sig, og de 100 megabit blev en del af bredbåndsmålsætningen for 2020.
I sidste uge blev blandt andet denne plan diskuteret på Fibernetkonference 2011, der blev holdt i Aarhus.
Nu, to år efter den oprindelige plan blev søsat, er vi allerede nået skridtet videre. Og det skridt er så stort, at direktøren i SE (tidligere SydEnergi) nu kalder det for uambitiøst.
"Der er noget helt galt. Vi accepterer ambitioner, der er langt lavere end det, vi er i stand til," ssiger direktør i SE Niels Duedahl og fortsætter med at understrege sin pointe:
"Hvorfor ikke bare foreslå hestevogne i stedet for elbiler?"
Cisco støtter synspunktet
Cisco Danmark har ikke kaldt planerne for uambitiøse, men også fra denne virksomheds side blev der lagt vægt på, at vi er nået skridtet videre siden de 100 megabit.
Michael Nielsen, der er teknisk chef hos Cisco Danmark, startede således sit oplæg ud med at sige:
"Jeg håber, at jeg kan vise, at gigabit ér det rigtige at gå i gang med. Vi kan se på de udbud, vi møder derude, at det er gigabit, der sikrer kapaciteten, når folk vælger at gå ad fibervejen."
Vi skal imødegå den rådne banan
Men hvorfor skal vi skrue så højt op for forventningerne?
Der er jo en del i dag, der ikke har tilnærmelsesvist 100 megabit i deres internetforbindelse.
Men det handler om ikke at devaluere potentialet. Allerede i dag er det muligt at få leveret en gigabit hastighed.
Men hvad skal vi bruge skidtet til?
"Vi skal bruge skidtet til at imødegå Den Rådne Banan," (Udkantsdanmark, red.) siger Niels Duedahl med henvisning til, at en forbedret infrastruktur på netværket vil være med til at tiltrække eksempelvis virksomheder til områderne.