Internettet har revolutioneret den måde, vi rejser på. Det er hurtigt og enkelt at bestille flybilletter, og når du skal finde et hotel, behøver du ikke længere spørge din venner til råds eller tage til takke med dit firmas stamhotel.
I stedet kan vi på nettet bladre rundt mellem tusindvis af hoteller, sammenligne priser, faciliteter og finde netop den overnatningsmulighed, der passer til vores behov.
Vi har tidligere fortalt dig, hvilke gadgets du skal have med på din forretningsrejse. Fede gadgets er dog en ringe trøst, hvis du ender med at bo på et skod-værelse.
Men hvilke sider er egentlig de bedste, når du har brug for at finde en overnatning?
Vi har fundet tre forskellige muligheder til dig.
Vælg sikkert med mainstream-siderne
Skal det være hurtigt og billigt, er Hotels.com og Expedia.com de oplagte valg.
De har hver især tusindvis af hoteller i alle prisklasser, og bookingen kan gøres på få minutter.
Priserne svinger ofte på hotellerne, og derfor kan du indimellem være heldig og finde et hotel med en klækkelig rabat.
En af årsagerne til det er, at de store booking-sider kan presse priserne ret langt ned.
Den kan de, fordi de har adgang til en enorm kundebase, og hos mange hoteller er Expedia.com og Hotels.com de største kunder. Det giver dem en kolossal magt, der giver dem mulighed for at opkøbe værelserne til favorable priser.
Expedia.com og Hotels.com er ejet af det samme moderselskab, men set fra forbrugernes synsvinkel adskiller Expedia.com sig fra Hotels.com ved, at du både kan reservere hotel, fly og biludlejning, og du kan desuden bestille en pakke, der består af både hotel og flyrejse.
Både Hotels.com og Expedia.com har hoteller i alle kategorier og prisklasser. Derfor er det en god idé at tjekke hotellets anmeldelser på rejseportalen Tripadvisor.com, før du bestiller.
Bemærk i øvrigt, at Tripadvisor.com også er ejet af Expedia Inc.
Her finder du de fedeste hoteller
På Jetsetter.com skal du ikke gøre dig håb om at finde en billig overnatning. Siden har et begrænset antal hoteller, men til gengæld håndplukker de kun gode og eksklusive hoteller.
Jetsetter.com hævder, at alle hotellerne er blevet besøgt af en af sidens 200 korrespondenter, som er placeret overalt i verden. Alle hotellerne er udstyret med lækre billeder og en relativt detaljeret anmeldelse af hotellet, som du kan læse på siden.
Hvor Expedia og Hotels.com hjemmeside kan virke en smule rodede og discount-agtige, får du en lækker oplevelse, når du går ind på Jetsetter.com. Og det er tydeligt, at siden vil give dig en kvalitetsoplevelse fra dit første klik på hjemmesiden, til du tjekker ud fra hotellet.
Du skal dog nok sikre dig, at du har din chefs opbakning, før du bruger firmakortet til at reservere et værelse gennem Jetsetter.com. Priserne er nemlig ikke i den billige ende.
I New York svinger prisen for et hotelværelse gennem Jetsetter i skrivende stund fra cirka 1600 kroner (259 dollar) per nat for den billigste overnatningsmulighed til cirka 4300 kroner (795 dollar) per nat for en overnatning på de dyreste hoteller.
Jetsetter har i øvrigt også en lækker gratis app til din iPhone.
Lej dig ind hos private med Airbnb
Hos Airbnb, der står for Air Bed and Breakfeast, kan du leje dig ind hos private.
I stil med det populære couchsurfing-fænomen, som især er brugt af unge studerende, kan du leje dig til en sofa-plads eller et værelse hos en privatperson.
Men der er også mange, der udlejer hele deres lejlighed i perioder, hvor de selv er bortrejste.
Derfor er Airbnb også et oplagt tilbud til dig, der er træt af at bo på hotelværelser, når du er på forretningsrejse.
Priserne svinger naturligvis, alt efter hvilke betingelser du lejer dig ind under. Skal du til New York, kan du leje en kæmpe moderne luksus-lejlighed på 139 kvadratmeter i Soho på Manhattan til 1550 kroner (285 dollar) om dagen, eller et værelse i Brooklyn til cirka 210 kroner (39 dollar) om dagen.
Udlej din egen lejlighed
Du kan naturligvis også bruge Airbnb til at udleje din egen lejlighed, når du selv er bortrejst.
Den mulighed er der allerede en del danskere, der benytter sig af, og eksempelvis er der i den kommende weekend 48 forskellige ledige lejemål i københavnsområdet.
Frygter du, at din lejlighed bliver udsat for tyveri eller hærværk, når du udlejer den, er det værd at bemærke, at Airbnb dækker skader på op til 50.000 dollar, som er forårsaget af dine Airbnb-gæster. En ordning der blev indført, efter at det i sommer fik stor medieopmærksomhed i USA, da det kom frem, at en gæst vandaliserede en Airbnb-udlejers hjem for tusindvis af dollar.