Artikel top billede

Falske certifikater efterlader åben ladeport til Gmail

SSL-certifikater, der skulle sørge for sikkerhed omkring personlige oplysninger på nettet, flyder nu frit rundt blandt net-kriminelle. Googles navn bliver angivelig udnyttet.

Læs også:
300.000 IP-adresser udnyttet i certifikat-angreb

Den hollandske certifikat-udsteder DigiNotar blev i midten af juli hacket og mistede i den forbindelse herredømmet over rod-certifikater, som nu udnyttes af net-kriminelle.

Firmaet har efterfølgende indrømmet, at episoden har fundet sted.

Der er blandt andet tale om, at en hacker kan oprette falske SSL-certifikater, der giver kriminelle muligt at udgive sig for at være Google. Certifikater, der ser helt originale ud.

Brugeren får desuden aldrig information om, at der er problemer, fordi certifikaterne ser ud til at komme fra godkendt udsteder.

Denne smutvej til de personlige oplysninger genererer nu helt konkrete beskyldninger om, at 300.000 iranere har fået overvåget deres Google-mail via de certifikater, der er stjålet fra DigiNotar.

Det skriver BBC.

Det falske certifikat lægger sig populært sagt mellem brugeren og den server, der ellers skulle være sikret med Googles SSL-certifikat.

Mellemmanden kan derved overvåge trafikken, som ellers udgiver sig for at være krypteret.

SSL står for Secure Sockets Layer og er en krypterings-protokol, der skal sikre, at kun afsender og modtager kan læse informationen, der sendes imellem dem.

Danske problemer?

De fritsvævende certifikater har ikke direkte indflydelse på danske brugere, vurderer en sikkerhedsekspert.

"I øjeblikket er der ikke konsekvenser for danske brugere, men potentielt er alle i skudlinjen. Det kan godt ramme danske websider, der gør brug af certifikater af denne type," siger Peter Kruse fra firmaet CSIS.

Han peger desuden på, at der er problemer blandt de udbydere, som udsteder rod-certifikater.

"Fra internationalt hold er der massiv kritik omkring den sikkerhed, som udstederen - i dette tilfælde DigiNotar - har haft. Den er helt utilstrækkelig," siger Peter Kruse.

Den kritik understreges af, at der tilsyneladende er flere uægte certifikater på vej.

DigiNotar-hackeren er ikke bleg for at fortælle omverdenen, at der er flere falsknerier på vej. Han praler nemlig med at have adgang til fire andre certifikat-udbydere.

Det kan man læse i denne udtalelse fra fyren, der kalder sig COMODOHACKER.

Læs også:
300.000 IP-adresser udnyttet i certifikat-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere