Hver gang, der kommer en ny browser fra kodebutikker som Microsoft, Mozilla eller Google, bliver hastigheden fremhævet som en af de væsentligste nyheder.
"Og hastigheden er et kapløb mellem browser-udviklere, der langt fra er overstået," fortæller Lars Bak.
Han er en af hovedpersonerne i det danske team fra Århus, der står bag den V8-motor, som forvandler internet-verdenens koder til brugbar information i browseren.
V8 er kodefundamentet i Googles browser, Chrome.
Lars Bak lever således af hastigheden og argumenterer for, at fart driver nettet frem.
"Jo tungere applikationer browseren kan tolke, jo større spillerum får web-udviklerne til at skabe nye applikationer, vurderer han.
"Hvis der er en grænse for hastighed, så lad venligst være med at fortælle hvor den er. Jeg ser ingen begrænsninger lige nu."
Konkurrencen gavner dig
Konkurrencen mellem Chrome og de andre browsere er en gavnlig kamp for internetbrugerne.
"Det betyder, at alle browsere bliver hurtigere. Det styrker internettet," siger Lars Bak.
Så på spørgsmålet om, hvad Chrome kan om to år, lyder svaret:
"Arbejde hurtigere."
"Filosofien bag Chrome er at give brugerne en bedre net-oplevelse," fortæller Lars bak.
"Det lyder måske lidt banalt, men fremtidens browser skal være hurtigere, så den kan give mere rum til at udvikle større og mere avancerede applikationer, som kan afvikles i browseren."
Det er en selvforstærkende effekt.
Når browserne kan håndtere kraftigere programmer, kan udviklerne skabe endnu bedre applikationer, der så gør brugeren mere glad.
Sådan får Google ideerne
Udvikling handler om at få nye ideer, hvilket er en proces, som Googles hold i Århus prioriterer højt.
"I vores lille gruppe er der ingen struktur. Når vi får en ide, så afprøver vi den med det samme," fortæller han om idé-udviklingen."
"Derved er der meget kort vej til at få en bedre og hurtigere browser," lyder det fra Googles danske kode-ekspert.
Farvel til styresystemet
Browseren bliver også en mere magtfuld applikation, der i samspil med cloud-tjenester overtager store dele af operativsystemets roller.
"Vi er allerede tæt på, at browseren sender operativsystemet på pension. Jeg bruger for eksempel kun browseren," siger Lars Bak.
"Jeg har ikke noget behov for at slæbe den bærbare med. Når jeg kommer til en ny maskine, åbner jeg bare browseren, så har jeg adgang til alt det nødvendige som for eksempel dokumenter og mail. Det ligger i skyen."
Cloud-teknologien er det andet omdrejningspunk, der gør nettet hurtigt. Ved at sende regnekraften ud i skyen.
Når datakapaciteten flyttes væk fra den lokale computer, får man en stabil og meget potent partner, der kan afvikle selv meget tunge applikationer.
"Der er stadig nogle kapacitetsmæssige begrænsninger i forhold til nettet, men det er kun et spørgsmål om hastighed, siger Lars Bak.