TDC bestormes af IT-kompetente nydanskere

Tidligere fik TDC ganske få ansøgninger fra nydanskere trods udpræget arbejdsløshed i netop den gruppe. Nu har hundreder af nydanskere fået øjnene op for karrieremuligheder i TDC. Forskellen er, at TDC nu satser på mangfoldighed og går målrettet efter IT-kvalificerede nydanskere.

Nogle har måske mistet troen på, at det nytter at sende ansøgninger, fordi de har fået så mange afslag. Nogle arbejder uden for deres fag, kører taxa eller sælger pizza.

Sådan ræsonnerer projektleder Elisabeth Flensted-Jensen, når hun skal forklare, hvorfor TDC hidtil har mærket begrænset interesse for en karriere i televirksomheden blandt nydanskere.

Men nu bestormes TDC nærmest af joblystne og IT-kompetente nydanskere.

Det sker, ifølge Elisabeth Flensted-Jensen, som konsekvens af, at TDC har valgt at gøre en særlig indsats for "Mangfoldighed og socialt ansvar".

Det er nemlig også titlen på et EU-støttet projekt mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet, som TDC deltager i sammen med blandt andre DSB og DR-Undervisning. Projektets mål er at udvikle et dansk mangfoldighedskoncept.

Virksomhederne skal blive bedre til at bruge forskelle konstruktivt, herunder at skabe lige adgang til jobs uanset om man er nydansker, handicappet eller eller har et andet køn end majoriteten.

TDC har valgt at gå anderledes til værks end bare at indrykke jobannoncer i de gængse steder som dagblade og jobsites. Selskabet har valgt at bruge personlige kontakter, netværk og organisationer til at sprede budskabet i de relevante miljøer.

Det har givet pote. Senest har et par hundrede indvandrere, men også danskere, reageret på et aktuelt jobopslag, hvor TDC søger 10 trainee-elever med en dugfrisk datamatikereksamen i bagagen. TDC skriver ikke direkte, at de søger nydanskere, men "personer med forskellig baggrund og en multikulturel forståelse".

I sommer søgte TDC tyrkisk talende medarbejdere til kundeservice på mobilområdet. Også her var interessen usædvanlig stor.

Skal ligne befolkningen

Som så mange andre arbejdspladser har TDC ikke hidtil haft en medarbejderskare, der ligner befolkningen i sammensætning, hvad angår etnisk baggrund.

2,2 procent af personalet i hele TDC er indvandrere eller efterkommer af indvandrere, hvorimod cirka fem procent af indbyggerne i Danmark har en anden baggrund end dansk.

Men nu stiger andelen. Og det er nødvendigt, hvis virksomheden skal forberede sig på at kunne rekruttere medarbejdere også i tider med en begrænset arbejdsstyrke.

Telefonen har kimet hos Anni Haderup, der som organisationskonsulent i TDC Services IT er kontaktperson for potentielle ansøgere. Og i røret har ofte været nydanskere, der har spørgsmål til stillingerne.

- Vi vil gerne sammensætte et mangfoldigt team. Mangfoldigheden er vigtig i Danmark. Vi er afhængig af den brede skare, fordi rekrutteringsgrundlaget skal være stort nok, forklarer hun.

At TDC vælger et toårigt trainee-forløb med kurser og mentorordninger, fremfor en almindelig ansættelse med sidemandsoplæring, har denne årsag:

- Vi vil gerne have kandidaterne direkte fra datamatikerskolerne, så de kan blive lært op som systemudviklere i TDC's software og systemer og hurtigt kunne måle sig med erfarne medarbejdere. Tanken er, at hvis man kommer lige fra skolen, så når man ikke at opleve et nederlag med arbejdsløshed, siger Anni Haderup.

Når udvælgelsen skal ske blandt de hundreder ansøgere, vil det dog i sidste ende være kompetencer og kvalifikationer, der afgør, hvem TDC ansætter - hverken hudfarve eller køn.

Alligevel forventer Anni Haderup, at TDC Services IT snart vil få en mangfoldighed og sammensætning, der svarer til befolkningen som sådan.

Forretning i forskelligheden

TDC forsøger med ligestillingsprojektet at leve op til sine visioner om at være en socialt ansvarlig virksomhed, der gør en forskel i det danske samfund. Men samtidig skal mangfoldigheden også være en god forretning, forklarer projektleder, Elisabeth Flensted Jensen.

- Vi kan lige så godt gøre det på en måde, så det også gavner forretningen. Vi tror på, at vi kan blive bedre til at bruge alle de forskelligheder, vi har i arbejdstyrken til at skabe mere innovation og bedre service. Ellers vil initiativet ikke blive bæredygtigt i længden, siger projektlederen.

Mangfoldighedsprojektet er støttet med i alt 14 millioner kroner fra EU's Socialfond. Dertil kommer så, at hver deltagende virksomhed er forpligtet til selv at putte mindst lige så stor en portion ressourcer i det - i form af mandetimer eller kroner.

TDC og DSB forventer at bruge en væsentlig større andel på projektet.

Relevant link:

Projektbeskrivelse af Equal-projektet i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere