Send SMS via Outlook

Danske Mobitech satser på at ramme et udækket behov for mobil kommunikation efter teleselskabernes nedlukning af gratis SMS-tjenester. Mobitechs løsning går udenom den direkte og relativt dyre tilslutning til teleoperatørernes SMS-centre.

Hvis chefen skal give en hastende besked til alle sine omkringkørende sælgere, er det selvsagt mere effektivt at sætte sig til tastaturet og via for eksempel postprogrammet Outlook sende en fælles SMS til sælgernes mobiltelefoner på én gang end at ringe eller sende mail.

Eller hvis sælgeren ude i marken vil tjekke, om en vare er på lageret, så er det simplere at sende en kort SMS-kommando og få svar om lagerstatus via SMS end at tænde en bærbar og koble sig på nettet og slå op i database.

Med sådanne argumenter prøver det danske telekommunikationsfirma, Mobitech, der består af udviklere der tidligere har arbejdet i Nokia, Sonofon og Telia, at ramme et marked med deres nye produkt MobilMail.

- Efter teleoperatørernes nedlukning af gratis SMS-tjenester søger mange virksomheder et alternativ til mobil overvågning og kommunikation, siger Mobitechs marketingchef, Erik Bjørnsen.

Gratis er det dog heller ikke for Mobitechs kunder at bruge SMS til intern kommunikation i virksomheden. Selve installationen koster minimum 20.000 kroner. Derudover kommer de løbende udgifter til SMS-forbruget.

Undgår direkte tilslutning

Men Mobitech hævder, at selskabets mobile løsning alligevel er markant billigere og nemmere at bruge end andre løsninger.

- Hvis man vælger direkte tilslutning til teleoperatørernes SMS-centre, koster det både startudgift og et månedligt licensbegyr samt SMS-takst. Det kræver også, at man laver en aftale med alle fire mobiloperatører for at kunne kommunikere med alle, uanset hvilket abonnement den mobile bruger benytter, forklarer Erik Bjørnsen.

- Med vores løsning skal virksomheden kun tilslutte en GSM-terminal på egen server, og virksomheden vil være istand til at kunne kommunikere med hvilken som helst mobilbruger. SMS-trafikken afregnes direkte med en selvvalgt teleoperatør, fortsætter han.

MobilMail består af et softwaremodul og en lokal GSM-terminal, som gør det muligt at undgå den direkte og noget dyre tilslutning til teleoperatørernes SMS-centre. Virksomheden sætter nemlig et SIM-kort i deres GSM-terminal og afregner derfra med en given mobiloperatør.

Klar til netværksovervågning

Modulet er designet sådan, at det kan kan integreres med eksisterende IT-systemer, for eksempel ERP-systemerne fra Microsoft Navision.

Netværksovervågning er et andet af de anvendelsesområder, Mobitech betragter som oplagte for sit nye produkt MobilMail.

Når serveren på virksomheden går ned, er det mest effektivt, at den omkringfarende netværksadministrator får besked via SMS på sin mobil end i form af en e-mail, som han først ser senere.

- Det kunne også være en kommando-SMS, der på distancen kan genstarte en maskine, der er gået ned. Eller indrapportering af arbejdstimer til bogholderiet ude fra en byggeplads, siger Erik Bjørnsen.

Erik Bjørnsen påpeger dog, at MobilMail ikke egner sig til decideret massedistribution via SMS. Hvis for eksempel DSB skulle alarmere alle sine togansatte om noget via SMS på én gang, ville det kræve en direkte opkobling til teleselskabernes SMS center.

En række andre selskaber i Danmark udvikler lignende SMS-løsninger, heriblandt andre Milcom og Ideation House.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere