To med muskelsvind starter handicap-portal

For egne opsparede penge har to 27-årige mænd fra Farum kastet sig ud i at realisere en drøm om at gøre livet lettere for handicappede. Farhang Sarmadi og Sabit Tüfekci, der selv begge er født med muskelvsind, har startet firmaet Handicap-Portalen.

Hvad får man, hvis man mikser iværksætterlyst, webdesigntalenter og muskelsvind? En webportal, hvor handicappede blandt andet kan finde hjælpere og omvendt.

Bag den nye portal, der har fået navnet Handicap-Portalen, står Farhang Nezam Sarmadi og Sabit Tüfekci.

De kender livet som handicappet fra deres egen hverdag, fordi de begge sidder i el-kørestol på grund af sygdommen muskelsvind.

- Vi er vant til at tackle de problemer, man møder som handicappet. Vil vil gerne hjælpe andre med at undgå frustrationer. Vi har overskuddet. Det kan vi lige så godt bruge på at hjælpe andre mennesker med handicap, siger Farhang Nezam Sarmadi.

Der findes i forvejen en række jobbanker, der formidler kontakt mellem handicappede og hjælpere.

- Men mange handicappede er utilfredse med jobbankerne. Måske fordi de ikke giver så personlig en service. De handicappede kan have stor tillid til os, fordi vi selv kender hverdagen som handicappet, mener Farhang.

Farhang Sarmadi Nezam
Foto: Privatfoto

De to unge herrer fra Farum kender også en hel del til webdesign og programmering, for Sabit Tüfekci har taget en datamatikeruddannelse, og sammen med Farhang Nezam Sarmadi tager han den afsluttende eksamen på multimediedesigneruddannelsen til jul. De har begge fokuseret på begrebet informationstilgængelighed i deres studier.

Selv sparet op

At der er tale om vaskeægte iværksættere, som ikke lader sig slå ud af lidt modgang, fornemmer man klart.

For eksempel er det endnu ikke lykkedes at få sponsorer eller anden økonomisk støtte til Handicap-Portalen, men det har ikke forhindret Farhang og Sabit i at realisere deres projekt. De har møjsommeligt sparet 138.000 kroner op i startkapital og lånt blot 10.000 kroner i banken.

- Vi løber en økonomisk risiko, men vi vil realisere vores drøm og også vise, at man kan have et job, selvom man er handicappet, siger Farhang.

Han og partneren tror på, at det i løbet af et års tid vil blive en forretning. Overskuddet skal bruges til at videreudvikle portalen og på at støtte andre handicaprelaterede projekter.

Selv får stifterne pension, men de vil gerne vise, at de også kan tjene penge selv.

Startsiden for handicappede

Foreløbig er Handicap-Portalen primært designet som en specialiseret jobbank for handicappede, pårørende og handicaphjælpere. Men på sigt er det meningen, at den skal videreudvikles til at være en samlende indgangsportal til alskens tjenester for handicappede.

- Nogle handicappede har ikke så meget overskud til at lede meget og længe. Vi vil gerne gøre det lettere for dem at få et overblik, siger Farhang.

Portalen skal for eksempel formidle viden og kurser.

I øvrigt er begge stiftere af Handicap-Portalen børn af politiske flygtninge fra henholdsvis Iran og Tyrkiet. De kom til Danmark i firserne med deres forældre.

Relevant link:

Handicap-Portalen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere