Valgknappen kan få en helt konkret betydning om små to ugers tid.
For i forbindelse med folketingsvalget 15. september forsøger Frederiksberg Kommune sig med elektroniske stemmeafgivelser.
De elektroniske stemmer bliver afgivet af et repræsentativt udsnit af kommunens borgere umiddelbart efter, at de har sat krydset ved deres statsministerkandidat eller favorit-parti.
Har før fået afslag
Den elektroniske stemme tæller dog ikke til valget.
Håbet til det elektroniske e-prøvevalg på Frederiksberg er dog, at der kan afholdes deciderede e-valg i Danmark ved kommunalvalget i 2013.
Frederiksberg forsøgte allerede ved det forrige kommunalvalg i 2009 at få tilladelse til e-valg, men fik dengang afslag på ansøgningen.
Flere kommuner tester
Også København og Århus barsler med e-valgsinitiativer op til folketingsvalget den 15. september, hvor folk med brevstemmer kan teste valgmaskineriet.
I København foregår det 'under uret' på Hovedbanegården fra klokken 12 til 18 onsdag den 7. september og torsdag den 8
I Århus kan brevstemme-vælgerne afprøve e-valgs-mekanismen fredag den 9. september og lørdagen efter. Det foregår på Rådhuset i Smilets By fra klokken 9 til 15 om fredagen, og fra 9 til 12 om lørdagen.
'Sofavælger' får ny betydning
E-valgs-debatten har flere gange været oppe og vende i Danmark, hvor argumenterne for og imod har bølget frem og tilbage. Og ikke mindst metoden, som skal bruges til afholdelse af e-valg, har været diskuteret.
Metodevalget har gået på, om stemmerne skal afgives i en elektronisk stemmeboks i den lokale skoles gymnastiksal, eller om vælgerne kan stemme over nettet hjemme fra sofaen, som man kender det fra eksempelvis Norge.
Oppe hos Danmarks brodernation lader man i denne måned, efter flere forsøg med elektroniske stemmebokse, borgerne i 10 kommuner stemme over nettet til kommunalvalg ved brug af sikkerhedsnøgler.
Nemt, bekvemt, billigt
På tilhængersiden af e-valget har argumenterne været prisen for selve afholdelsen af valget, hurtig og præcis stemmeoptælling samt komfort for vælgerne, hvis valget afholdes over internettet.
Modstanderne af e-valg har derimod blandt andet hævdet, at hvis et valg foregår elektronisk, vil selve it-systemets driftsikkerhed være lidt af en udfordring, og at stemmeafgivelsen ikke kan efterkontrolleres.
Derudover har modstanderne peget på, at der er store demokratiske udfordringer i internet-valg, da ingen kan kontrollere, om den enkelte vælger har afgivet sin stemme under pres fra andre.
Lang, sej kamp
Helt tilbage i 2007 sendte daværende videnskabsminister Helge Sander (V) IT- og Telestyrelsen i marken for at finde ud af, om der kan afholdes e-valg i Danmark.
Men indtil videre må vi altså stadig sætte krydset den 15. september ved hjælp af papir og blyant og vente til ud på de tidlige nattetimer med at få svaret på, hvem der skal styre og regere vort lille land.