Artikel top billede

6 ud af 10 offentlige danske it-projekter ender i kaos

Britisk undersøgelse viser, at flertallet af offentlige danske it-projekter overskrider både tid og budget. 25 procent af it-projekterne ender i 'katastrofer'.

Læs også:
Store it-projekter er en bombe under virksomheden

Det skal være nemmere at lande offentlige it-ordrer

At offentlige it-projekter ofte kører af sporet, er der ikke noget nyt i.
 
Men nu har et forskningshold fra Oxford Universitet tygget 1.471 it-projekter igennem fra hele verden. De har også kigget på en række offentlige it-projekter fra Danmark.
 
Set gennem britiske briller bliver der konstateret, at mere end 6 ud af 10 offentlige it-projekter overskrider deres tidsramme, hvilket også er gældende, når det kommer til budgettet.
 
Det skriver Version2.
 
25 procent er ren katastrofe
En af forskerne i undersøgelsen af 40 private og 20 offentlige danske it-projekter, Alexander Budzier, påpeger over for Version2, at 'det står slemt til med offentlige it-projekter i Danmark'.
 
Han fremhæver desuden, at hvert fjerde offentlige it-projekt ender i et 'katastrofe-projekt'.
 
"Offentlige it-projekter i Danmark viser et fælles mønster: Enten forlænges tiden på projektet, ellers stiger budgettet. Men bare fordi tiden forlænges, betyder det ikke, at budgettet stiger. Faktisk viser vores forskning, at projekter, der er forsinkede, men kun går lidt over budget, klarer sig godt,« udtaler Alexander Budzier til Version2.
 
"Hvis fokus er på en deadline, eksploderer omkostningerne. Hvis organisationer i stedet fokuserer på fordele ved projektet, falder risikoen for stigninger i tid og pris," fortsætter forskeren sin forklaring til Version2.
 
Her er succeshistorierne
Tre danske it-projekter klarer sig forholdvis godt i Oxford-undersøgelsen.
 
Det drejer sig om CAP (Direktoratet for FødevareErhverv), SLS (Statens Lønsystem) og VIS (Vejsektorens Informationssytem), der alle har holdt sig under en budgetoverskridelse på 10 procent - men alle var løbet udover tiden.
 
Forsvarets ERP-system, DeMars, havde til sammenligning en budgetoverskridelse på 16 procent og en forsinkelse på seks procent, hvilket betegnes som 'et af de mere succesfulde projekter'.

Læs også:
Store it-projekter er en bombe under virksomheden

Det skal være nemmere at lande offentlige it-ordrer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere