Forleden kom den meget overraskende melding om at verdens største pc-firma Hewlett-Packard overvejer at skille sig helt af med sin pc-division Personal Systems Group (PSG). Nu ser det ud til at HP er ved at trække i land. En talsmand for HP sagde mandag til Reuters, at man i øjeblikket er ved at undersøge muligheden for at skille pc-forretningen ud i et selvstændigt datterselskab. HP vil altså fortsat beholde ejerskabet over pc-divisionen.
”Vi foretrækker et spin-off som et selvstændigt firma. Det er den bedste måde til at varetage interesserne for vores aktionærer, kunder og medarbejdere,” siger talsmanden.
Muligheden for et salg af pc-forretningen er dog ikke helt udelukket. En beslutning skal træffes inden årets udgang.
Hos HP i Danmark fortæller kommunikationschef Henrik Kirkeskov, at man undersøger forskellige strategiske muligheder i forhold til at gøre pc-forretningen mere profitabelt og innovativ.
”En af mulighederne er, at udskille PSG i en selvstændig forretningsenhed/selskab, der er selvstændigt børsnoteret. Men det er i den forbindelse vigtigt at understrege, at der ikke er tale om at HP lukker pc-forretningen eller stopper med at producere pc’er. Uanset udfaldet af den igangsatte proces, vil der fortsat blive udviklet og solgt pc’er baseret på den nuværende produktportefølje i HP’s pc-division, PSG,” siger Henrik Kirkeskov til ComON.
Han tilføjer at der ikke er ændret i hverken produkt- eller markedsstrategi overfor kunderne, og HP vil fortsat styrke og udbygge sit forhold til forhandlerne.
”Så jeg tror nu ikke de øvrige pc leverandører på markedet skal glæde sig for tidligt,” siger Henrik Kirkeskov.
Samtidig understreges det at PSG har en årsomsætning på over 40 mia. dollars om året, og et driftsresultat på mere 2,5 mia. dollars.
”HP PSG er verdens største og mest profitable pc-producent. Så uanset om processen skulle ende op med, at vores pc forretning bliver udskilt i et selvstændigt selskab som det fx skete med Novozymes og Novo og med HP’s afdeling for måleudstyr (blev udskilt i et selskab, der hedder Agilent) eller forblive som en forretningsenhed i HP, er der ingen, der er interesseret i ikke at fortsætte med at videreudvikle verdens største og mest profitable pc-producent,” slutter Henrik Kirkeskov.