Digital signatur gennemtrumfet i det offentlige

Forliget om eDag2 betyder, at 347 offentlige myndigheder inden for godt ni måneder skal tage den digitale signatur til sig. Det sparker liv i udbredelsen af signaturen, skriver IT-avisen ComON i denne uge.

Antallet af offentlige myndigheder, som skal sende og modtage sikre elektroniske postbeskeder, bliver 11-doblet inden for de næste tre kvartaler. Det er konsekvensen af aftalen om den næste elektroniske dag i det offentlige, den såkaldte eDag2.

Aftalen betyder, at samtlige kommuner, amter og statslige myndigheder nu skal ud at investere i en løsning til modtagelse af post signeret med den offentlige digitale signatur.

Dermed øges antallet af myndigheder med digital signatur fra 32 til 379, og det bringer signaturen ud i alle kroge af landet, således at virksomhederne kan bruge den i kontakten til myndighederne.

»Styrken er at alle går i gang med initiativet samlet. Dermed får vi implementeret den digital signatur over det hele, og får dermed åbnet muligheden for, at man decentralt kan opbygge nye
løsninger, baseret på digital signatur,« forklarer Winn Nielsen, fuldmægtig i Den Digitale Taskforce, som står bag eDagene.

Den nye digitale løsning, skal bruges til at fremsende følsomme oplysninger elektronisk mellem myndighederne.

»Reelt set burde al den følsomme post, som myndighederne sender til hinanden, fra dag et, blive sendt elektronisk via den digitale signatur. Ifølge posttællinger i kommunerne, svarer det til omtrent seks procent af al den kommunale post,« fortæller Jakob Harder, chefkonsulent i Kommunernes Landsforening.

KL skønner, at omtrent 60.000 ansatte i kommuner og amter fra 1. februar 2005 skal til at bruge den digitale signatur. Dertil kommer de ansatte i de 93 statslige styrelser, departementer, ministerier med mere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere