Ny generation på nettet

10-02-98: Intet mindre end 440.000 ældre brugere står på spring for at hoppe på Internettet, hvis man skal tro en ny alliance, der består af Complet, IBM og Ældremobiliseringen. Forskningsminister Jytte Hilden åbnede igår Internet-forbindelsen for det nye samarbejde på Højdevang Sogns Plejehjem på Amager. Nøglen til nettet og informationssamfundet er en pc-pakke med Internet-opkobling sammensat af Complet i et samarbejde med Ældremobiliseringen og IBM. Pc-pakken giver i første række Ældremobiliseringens 440.000 medlemmer - halvdelen af alle danskere over
60 år - bedre muligheder for at gå nettet. Men også plejehjem og nyoprettede datastuer for ældre får del i tilbuddet. Forskningsminister Jytte Hilden tog i går den første multimedia-pc'er i brug på Højdevang Sogns Plejehjem.

Det er en af landets største pc-forhandlere Complet, der leverer og installerer pc'erne og påtager sig ansvaret for, at alt kører, som det skal, inden de ældre sætter sig til skærmene. Og der er gratis hotline-rådgivning over telefon.

- De ældre vil med i IT-udviklingen, fastslår salgsdirektør Claus Hansen, Complet. - Det ser vi i USA, hvor de fleste nye internet-brugere er mennesker over 60 år. Den udvikling skal de ældre danskere også have mulighed for at være i. Men det skal være på de rigtige forudsætninger.
Der er tale om en helt ny gruppe brugere uden erfaring på dette område, derfor skal vi hjælpe dem til komme godt i gang. Pc'eren skal være installeret og lige at gå til, før vi overlader den til brugeren. Og når vore servicemedarbejdere går, tager de også de tomme kasser med tilbage, siger han.

Ældremobiliseringens mål og tanke med dette initiativ er, at alle ældre i Danmark skal have let adgang til en pc'er, fortæller Ivar Nørgaard, formand for Ældremobiliseringen, der er en paraplyorganisation for de seks største ældreorganisationer i landet. Og det skal være let og ukompliceret at være aktiv deltager i informationssamfundet, understreger han.

Derfor har Ældremobiliseringen taget initiativ til samarbejdet med omtalte IT-udbydere. Resultatet er et let tilgængeligt tilbud til samtlige kommuner og medlemmer af Ældremobiliseringen om en billig investering i en Aptiva Multimedia pc'er med tekstbehandling og
regneark, en printer - og ikke mindst et modem til internet-opkobling. Netop Internettet giver de ældre mulighed for at se - og ikke mindst deltage i - hvad der sker ude i verden. Og via e-mail kan den ældre generation holde jævnlig kontakt med familie og venner, forklarer Ivar
Nørgaard.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Brother Nordic A/S
    Import og engroshandel med kontormaskiner.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere