Online-venner er rigtige venner

Mange menensker har online-venskaber og finder dem lige så gode - eller bedre - end fysiske forhold. I dag har næsten halvdelen af alle internetbrugere digitale venner.

Venskaber i cyberspace har så mange fordele i forhold til fysisk samvær med gutterne/veninderne, at et stigende antal menensker verden over foretræker kammeratskabet i den digitale udgave.

Det er en af konklusionerne på en ny undersøgelse bestilt af it-sikkerhedsfirmaet Symantec.

Undersøgelsen skulle øjensynligt dokumentere det fornutige i at indkøbe en net-nanny fra Symantec - software, som kan gardere ens børn mod uheldige tildragelser på internettet. Men mange andre aspekter af folks sociale liv på nettet er også blevet blotlagt.

Undersøgelsens resultat er delt op i voksne og børn. Tendensen synes dog ikke at være aldersbegrænset.

Omkring halvdelen af voksne internetbrugere verden over har søgt og opnået online-venskaber. Af dem svarer hele 42 procent, at de i lige så høj eller højere grad foretrækker online-vennerne frem for venskaber i den virkelige verden.

Hvert tredje amerikanske barn i alderen 8-17, der er online, har fået venner via internettet. En ud af tre oplyser ydermere, at de foretrækker at spendere tid sammen med deres online-venner i samme eller større omfang som med deres offline-venner.

Undersøgelsen viser også, at forældrene undervurderer børnenes internetforbrug. Amerikanske forældre vurderer, at deres børn er aktive på internettet cirka to timer om måneden, men i realiteten ligger forbruget på omkring 20 timer.

Ydermere svarede 41 procent af de amerikanske teenagere, at deres forældre ikke ved, hvad de laver, når de er online.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere