It-produkter kopieres i stor stil

Mobiltelefoner, tastatur, mus og andet computerudstyr kopieres i stor stil, og det kan være svært at genkende de falske produkter.

Det er ikke længere kun dyre tasker og solbriller, der kopieres i Fjernøstens fabrikker. Kopisterne har også kastet sig over alle former for elektronikudstyr som mobiltelefoner, bundkort, tastaturer og mus, skriver Jyllands-Posten. Kvaliteten er nogle gange så god, at det kan være svært at kende forskel. Men køberne kan glemme alt om at få erstatning, hvis udstyret er defekt eller forårsager skader på andre dele af computeren.

»Producenterne bliver mere og mere sofistikerede i takt med, at teknologien bliver udviklet. Desuden bliver det udstyr, man bruger til at kopiere, billigere og billigere, dermed er der stadig flere, der får råd til at sætte en produktion i gang. Det gælder typisk områder, hvor der er tale om ting, som anvendes globalt. I pc-verden er der nogle få mærker, der sælges overalt,« siger Henrik Kronborg Iversen, partner i KPMG, til Jyllands-Posten.

Piratkopiering af software har længe været udbredt i Fjernøsten, hvor en enkelt fabrik på ingen tid kan fremstille tusindvis af kopier af spil og andre programmer.

»Der er tilsyneladende en tendens til, at købene er på vej ud af privatsfæren. Tidligere tog man på ferie og købte for eksempel en kopi af en taske og tog den med sig. Det virker som om, at tingene bliver sendt af sted i større sendinger, så man i stedet køber tingene lokalt,« siger Henrik Kronborg Iversen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere