Artikel top billede

Yahoo-software kommer som open source

Yahoo vil frigive flere af sine teknologier under en open source-licens.

Flere af de teknologier som Yahoo har udviklet for at håndtere et meget stort antal brugere på sine websteder bliver nu frigivet som open source. Det skriver Computerworld.com. Yahoo har tidligere doneret sin Traffic Server proxy til Apache Software Foundation. Nu vil man blandt andet frigive flere af sine storage-teknologier.

Nu har man nedsat en arbejdsgruppe, der skal vurdere hvilke teknologier der skal være open source. Det er systemer, som kan være brugbare for andre virksomheder end Yahoo – men som ikke nødvendigvis giver Yahoo en konkurrencemæssig fordel.

Yahoo vil altså ikke slippe kerneteknologier, som har stor betydning for selskabets forretning.

I et interview i Bangalore siger Yahoos chefarkitekt, David Chaiken, at det kræver meget tid og energi at komme gennem open source processen, og bygge et fællesskab omkring open source, så firmaet vil først sikre sig at der overhovedet er interesse fra udviklernes side.

Der er flere grunde til, at Yahoo vælger at frigive teknologier som open source. Det skal hjælpe med at styrke Yahoo som varemærke og samtidig tiltrække udviklere, som måske senere kunne være interesseret i at arbejde for Yahoo. Det skal også styrke forholdet til universiteter og andre virksomheder.

Desuden kan der være en økonomisk fordel for Yahoo, hvis man kan få open source-udviklere til at videreudvikle og forbedre sine teknologier.

En stor del af Yahoos it-infrastruktur bygger allerede på open source-software, herunder Apache Hadoop. I øjeblikket forsøger Yahoo at samle og standardisere sine it-systemer med Hadoop.

Efter mange år med opkøb og forskellige interne projekter er Yahoo endt med et mylder af forskellige it-systemer, som i mange tilfælde overlapper og udfylder de samme funktioner. I de sidste år har man arbejder på at integrere de forskellige it-systemer og dermed undgå dobbeltarbejde.

David Chaiken fortæller at Yahoo har udviklet en ”content agility platform” som primært bygger på Hadoop.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere