Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Mobilen leverer nyhedsbilleder

Mobiltelefonens kamerafunktion betragtes typisk som et underholdningsværktøj, men der opstår stadig flere tilfælde, hvor mobilbilleder pryder avisernes forsider.

Ved mediedækning af uforudsete begivenheder varer det altid noget tid, inden pressens fotografer når frem, og ofte bruges forbipasserende personer som vidner.

For få år siden var det dog en sjældenhed at forbipasserende lige havde et kamera ved hånden ved uforudsete hændelser, men den tendens er ved at ændre sig, idet kameramobiler for alvor er ved at vinde indpas blandt almindelige mobilbrugere.

I den seneste tid er der opstået flere tilfælde, hvor netop amatørfotografier fra mobilkameraer har prydet avisforsider.

Et eksempel var da det hollandske dagblad De Telegraaf med et oplagstal på næsten 800.000 valgte at trykke et amatørfoto af drabet af filmproducent og skribent Theo van Gogh.

Da pressens fotografer nåede frem, var liget dækket til, hvorimod en tilfældig forbipasserende nåede at tage et billede med sit mobilkamera inden tildækningen af liget. Det billede valgte dagbladet at bruge.

Ifølge billedredaktøren hos De Telegraaf faldt valget på det omtalte mobilbillede, fordi det gengav begivenhedens kerne, skriver Jyllands Posten.

Amatørbilleder og videooptagelser har tidligere resulteret i de mest præcise gengivelser af pludseligt opståede begivenheder, men ikke i samme grad som nu.

Udviklingen har resulteret i, at det hollandske nyhedsbureau ANP nu organiserer brugen af amatørfotografier. Det sker via et samarbejde med internetnyhedstjenesten www.nu.nl, som tilbyder penge og præmier til amatørfotografer, som indsender billeder med mediernes interesse.

Anvendelse af amatørbilleder i nyhedsformidlingen, der er taget med mobilkamera, er særlig udbredt i Japan, hvor kameramobiler næsten er alle mands eje.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere