Glemte mobiler truer sikkerheden

Større lagerplads betyder flere oplysninger i fremmede hænder, når vi glemmer mobilen i taxaen eller lufthavnen. Og det er der flere og flere, der gør...

IT-sikkerhedfirmaet Check Point advarer nu mod den sløsede omgang med fortrolige oplysninger på vores mobile enheder. Priserne på flash-hukommelse rasler ned og det betyder, at vores mobiltelefoner, USBnøgler, iPods og lignende udstyr indeholder flere data end tidligere.

For det ER fristende, at have sine personlige oplysninger med sig på farten. PIN-koder, bank- og forsikringsoplysninger, kundedata, osv. En mobiltelefon kan i dag nemt lagre op til 8 gigabyte data, og på den plads kan der eksempelvis ligge adskillige tusinde emails med fortrolige kundeforhold eller billeder af kæresten kun iført flødeskum og blonder.

Uanset hvor man måtte glemme sin mobile data-enhed, er det langt fra alle informationer, man har lyst til at dele med den brede offentlighed. Og enkelte oplysninger kunne måske endda vise sig at være et direkte uhyggeligt værkstøj i hænderne på en afpresser, hacker eller anden ondsindet personage.

Der mistes årligt omkring 10.000 mobiltelefoner og knap 3.000 andre mobile enheder i Danmark og kun de færreste kommer tilbage til ejermanden. Disse tal dækker endda kun over de anmeldte bortkomster - det reelle tal er sandsynligvis langt højere, da mange slet ikke gider ulejlige sig med at opspore den forsvundne enhed.

Check Point advarer nu mod dette problem, som de kalder "en tikkende bombe under sikkerheden", og anbefaler alle virksomheder, at indføre en sikkerhedspolitik på området. Det er vigtigt, at tiltagene kommer fra arbejdsgiver-niveau, mener Check Point, og udtrykker det således:

»De overordnede sikkerhedsspørgsmål er ikke den enkelte medarbejdsers ansvar. Sikkerhedsregler bør være forankrede hos ledelsen. Undgå sikkerhedsløsninger, som kræver en en aktiv indsats fra medarbejderne - eller begrænser deres mulighed for at arbejde effektivt.«

Check Point understreger, at de mobile enheder ikke må opfattes som potentielle trusler, men som effektive arbejdsredskaber, der som så meget andet IT-udstyr bør sikres med kryptering eller lignende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere