Ballmer: Windows bliver angrebet fra alle sider

For første gang anerkender Microsoft, at vi befinder os midt i en krig om, hvilket styresystem der skal herske over computerne.

Monopolet er truet.

Efter to årtier som hersker af verdens computerskærme er Microsoft udfordret. Måske endda truet.

Windows Vista sårede kolossen, XP har sejret ad helvede til og kun fremtiden vil vise, om Windows 7 retter op på det hele.

Computere er blevet mindre. IPhone har vist, hvad smartphones kan, og web 2.0 har gjort nettet til den eneste tilbageværende killer-app. En killer-app som alle tilbyder, uanset om de er Microsoft, Linux, Apple, Google eller Intel.

Steve Ballmer er klar over det.

Slagene vælter ind over Microsoft og Windows.

Men Steve Ballmer har paraderne på plads og fodarbejdet i orden. Det stod klart, da han forleden mødtes med Techcrunchs Michael Arrington. Ballmer stillede sig selv spørgsmålet, Hvordan angriber man Windows?

"Man kan angribe oppe fra med high-end hardware. Det er - jeg vil ikke sige Snow Leopard - men Mac angrebet. Man kan angribe fra siden. Det er Chrome og Firefox angrebet. Man kan angribe på discount - fra bunden -  hvor man går i mand mod mand kamp - det er Linux, Android og formentlig Chrome OS. Man kan angribe med telefoner, der vokser op til at blive pc'ere. Det er endnu et angreb. Og hvordan får alle de angreb mig til at føle? Stærk, de får mig til at føle mig stærk. Vi har vækst. Apple er dyrt, og det forstår folk i et hård finansiel tid. Vi har holdt skansen og måske endda vundet lidt mod Apple i de seneste 12 måneder. Det har intet at gøre med Snow Leopard. Kampen er Windows PC mod Mac. Vi har klaret os enormt godt mod Linuxbaserede maskiner med Android eller Linux, det skyldes primært, at vi har en bedre løsning, og det vil Windows 7 blot forstærke," siger han.

Men Microsoft er ikke stærkere end, at de for første gang nogensinde har tilladt åbne flanker. Vi skal helt tilbage til midt 80'erne for at finde et marked med så mange forskellige konkurrencedygtige styresystemer, som vi ser nu. Windows XPs dominans med en forældet teknologi, Vistas fiasko og den afslutning på opgraderingsræset, som netbooks er symptom på, har gjort konkurrenterne opmærksomme på, at Microsoft ikke behøver at være uovervindelige. Steve Ballmer ved det.

"Netbooks er den nye kampplads. Vi har klaret os godt, og det tror jeg, vi bliver ved med. Mobiltelefoner bliver det næste. Men det er er endnu kun i sin vorden. Og så er der dette angreb (her mister Arrington kontrollen over interviewet, derfor er det ikke helt klart, hvad 'dette angreb' er, men Ballmer taler formentlig om browsere, når man ser på sammenhængen i interviewudskriftet, red.) og dette angreb er det allerværste, fordi mange slet ikke ved, at det er et angreb. Men reelt er de operativsystemer. De afvikler alle deres egen proprietære klient-kode. Firefox er langt den mest succesfulde," siger Steve Balmer.

Netop nu befinder Microsoft sig i slagsmål med EU, om hvordan de skal tilbyde Internet Explorer i Windows 7. Microsoft er tidligere dømt for at udnytte deres monopol på styresystemer til at presse deres egen browser i gennem. Men hvad sker der, når man ikke længere kan skelne mellem styresystemer og browsere? Googles kommende Chrome OS er så viklet ind i nettet, at det deler hovedparten af sit navn med Googles browser.

"Google vil bygge et operativsystem med samme navn som deres browser. Men tag ikke fejl. Browseren er deres operativsystem, og tankegangen er noget i retning af den som Marc Andreesen stod for i 90'erne, nemlig at Windows er et dårligt programmeret bundt af hardware drivere, der kører Netscape. Chrome er Googles operativsystem, og i stedet for som hidtil at være maskeret som en browser, så er det nu maskeret som en plugin til Internet Explorer (forleden lancerede Google et plugin til Internet Explorer, der reelt putter Google Chrome indmaden ind i Explorer, red.). Angrebene fra de andre bliver mere og mere uventede, og det betyder, at vi må kæmpe r.... ud af bukserne. Det eneste, der dog stadig er uklart for os, er, hvad det økonomiske motiv for at konkurrere med os på browser-niveau er? Handler det hele om, at få kontrol over søgeboksen - om Google søgeboksen - eller er der mere på spil?," spørger Steve Ballmer.

Læs hele interviewet her og læs i denne artikel hvilke styresystemer, der truer Windows.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere