Bestikkelsessag kan koste Intel milliarder

EU-kommissionen kan angiveligt bevise, at Intel har bestukket sig til succes. En bødestraf på op mod 19,4 milliarder kroner kan blive aktuel, siger kilder.

Ifølge Financial Times Deutschland vil EU-kommissionen kræve op til 2,6 milliarder euro - det vil sige 19,4 milliarder kroner - fra chipproducenten Intel som bøde for ulovlige og konkurrenceforvridende forretningsmetoder.

EU's konkurrence-kommissær Neelie Kroes skulle angiveligt have indsamlet beviser på, at chip-giganten har betalt et udefineret antal af computerproducenter for at bruge Intel-chips frem for at vælge konkurrenten AMD. Intel skulle ydermere have betalt firmaer for at forsinke eller droppe lanceringen af produkter med AMD-chips.

Intel kan efter sigende risikere en bøde på op til 10 procent af det årlige salg, hvilket svarer til de ovenfornævnte 19,4 milliarder kroner. Det vil i så fald være en af de største bøder, EU-kommissionen nogensinde har udstedt.

Ifølge digi.no er Intels juridiske talsmand, Chuck Mulloy, ikke blevet informeret om, at EU skulle have taget en beslutning om at sanktionere chip-producenten. Han oplyser, at Intel fortsat vil arbejde for at overbevise både EU-kommisionen og Neelie Kroes om, at firmaet har overholdt de gældende reglerne.

EU har efterforsket Intel i snart syv år, og i sommeren sidste år blev der formuleret et anklageskrift imod firmaet. I februar blev Intel-kontorer i Tyskland og adskillige pc-butikker i Storbritannien, Frankrig og Tyskland ransaget, og i marts blev der afholdt en lukket høring, der varede to dage, hvor Intels topchef Paul Otellini deltog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere