Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Virussen Zafi ønsker glædelig jul

Virussen Zafi ankommer med et positivt ønske til modtageren om en glædelig jul, samtidig med at den installerer ondsindet kode på computeren.

Virussen Zafi ved hvordan man siger glædelig jul på 15 forskellige sprog - lige fra dansk til ungarsk - hvilket den benytter til spredning.

Den nye variant af Zafi, hvis fulde betegnelse er W32.Zafi-D.worm, ankommer med et positivt ønske til modtageren om en glædelig jul, samtidig med at den installerer ondsindet kode på computeren.

Zafi.D spreder sig både via e-mail og p2p-applikationer som eDonky og Kazaa.

E-mailversionen er i stærke farver i gult og grønt, og udsmykket med blandt andet Smileys.

Emnelinje kan eksempelvis være "FW: Merry Christmas!", "Prettige Kerstdagen!" eller "Glaedelig jul!"

Indholdet kan være:
" * Happy .... (grafisk smiley) .... Hollidays *

:) Jaime"

Indholdet er baseret på, hvilket top-level modtageren befinder sig under. Danske brugere vil modtage ormen med engelsk indhold, mens brugere i Ungarn vil modtage ormen på ungarsk, skriver det danske sikkerhedsselskab CSIS.

Selve virussen gemmer sig i et vedhæft med titlen "Postcard.php[vilkårligt nummer].zip"

Ormen spreder sig ikke kun via julepostkortene, skriver Virus112, men benytter også P2P-fildeling. Her kopierer den sig selv til mapper, som indeholder teksten "share", "upload" og "music".

Hvis ormen eksekveres vil den vise en falsk fejlmeddelelse med teksten "Error in packed file". Den åbner i lighed med andre lignende programmer en bagdør, som kan misbruges af ondsindede personer til at overtage kontrollen på inficerede pc'er.

I lighed med tidligere e-mail-orme indeholder W32.Zafi-D.worm en funktion, som deaktiverer en lang række sikkerhedsprodukter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere