Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Apple lancerer verdens tyndeste notebook

(opdateret) MacBook Air er ikke bare et rygte - den lever og er verdens tyndeste og mest sexede notebook. Apple lover den klar til salg om to uger. Skønhedspletterne er, at den kun har een USB-port og at hverken RAM eller batteri kan skiftes af brugeren.

Apple introducerede på Macworld Expo den længe ventede subnotebook. Navnet er MacBook Air.

Den nye MacBook Air byder er verdens tyndeste notebook og den tykkeste del af MacBook Air er, ifølge Apple, tyndere end den tyndeste del på Sonys mindste notebook. "Den kan være i en kuvert", lød det fra scenekanten.

MacBook Air har et 13.3" widescreen display LED backlit teknologi, indbygget. iSight og et keyboard med ambient light sensor. Desuden er subnotebook'en udrustet med et Multi-touch trackpad, der kan lidt de samme tricks som du kan med iPhone.

Den nye MacBook Air leveres med 80 GB harddisk som standard med 1,8 tommer, men har man penge kan man også få en harddisk med 64 GB SSD. "Dyrt men hurtigt".

Processoren er som standard en 1,6 GHz Intel Core 2 Duo. Skal det være mere end det er der mulighed for at tilkøbe sig til 1,8 GHz.

Intels chef Paul Otellini fortalte live på scenen på Macworld Expo, at man har skullet skrumpe Core 2 Duo-enheden med 60 procent, så den kunne passe ind i MacBook Air.

Sidst er MacBook Air også udrustet med Airport 802.11n, Bluetooth 2.1, 45 Watt MagSafe, 1 USB 2.0 port, Micro-DVI og Audio Out. Som rygterne ville det, har MacBook Air heller ikke noget optisk drev. Indbygget software muliggør dog, at du kan "låne" en anden computers optiske drev. Skal du have dit eget drev sælger Apple et Superdrive for 99 dollars.

MacBook Air har ifølge Apple fem timers batteritid og leveres allerede om to uger.

Prisen er 1799 dollars og så er den endda mere miljøvenlig end andre Apple-computere. Således er der ingen bly og kviksølv i dens display og kredsløbene er forskånet for bromerede flammehæmmere. Sidste er indpakningen reduceret med 56 procent i forhold til en MacBook.

Efter præsentationen er nogle af de lidt mere kedelige detaljer kommet frem: Batteriet kan ikke udskiftes af brugeren selv. Når det engang dør må man sende maskinen ind til et Apple-værksted for at få det fornyet, hvilket sikkert bliver dyrt. De 2 Gb RAM er loddet på bundkortet og kan ikke opgraderes. Og så er den kun en eneste USB-port, men så meget skal man altså lide for skønheden.


De præcise specs er ifølge Notebookreview.com følgende:
# 13.3" Widescreen LED Backlit (1280 x 800)
# Intel Core 2 Duo 1.6GHz / 1.5GHz (4MB L2 cache, 800MHz frontside bus)
# 1.8" 80GB HD (som i iPod) eller 64GB SSD
# Multi-touch trackpad
# 2GB RAM (667MHz DDR2 SDRAM)
# Intel X3100 graphics
# Magnetisk lås
# 1 USB 2.0 port, Micro-DVI, Audio out (analog)
# 802.11n wireless
# Bluetooth 2.1 + EDR
# iSight kamera
# 37 watt lithium-polymer batteri
# Vægt: 1,36 kg
# Pris: $1,799




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere