Microsoft vil udvide i Danmark

Microsoft vil udvide sin danske udviklingsafdeling, hvis selskabet kan skaffe den nødvendige arbejdskraft. Anders Fogh lover at uddanne flere danske it-ingeniører og åbne for import af udenlandske eksperter.

Efter mødet mellem Bill Gates, Anders Fogh Rasmussen og Microsofts danske direktør, Jørgen Bardenfleth oplyser Microsoft, at selskabet vil udvikle sin danske udviklingsafdeling - hvis det er muligt at skaffe den nødvendige højtuddannede arbejdskraft.

»Så længe vi kan rekruttere dygtige kandidater i nærområdet og gerne i Danmark, så kan vi videreudvikle centret i Vedbæk,« siger Microsoft Danmarks administrerende direktør, Jørgen Bardenfleth, til Børsen.

Han afviser alle spekulationer om, at Microsoft skulle have i sinde at lukke Microsoft Development Center Copenhagen, som udviklingsafdelingen i Vedbæk er døbt.

Han forklarer dog samtidig, at det er altafgørende, at selskabet har adgang til højtuddannede it-specialister.

»Hos Microsoft har vi den filosofi, at vi ikke er ude efter de billigste, men de dygtigste. Hvis vi kan få dem i Danmark, tager vi dem der, hvis de er i Seattle, tager vi dem der, og Bangalore har samme mulighed. Det er en rigtig globaliseret approach. Vi flytter derhen, hvor arbejdskraften er, og derfor er det afgørende, at vi har nok it-kandidater i Danmark,« siger han.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen erkender, at mangel på it-ingeniører er et generelt problem. Han vil derfor styrke den forsknings- og uddannelsesmæssige indsats på området og har desuden planer om at lempe de gældende jobkortregler.

Centret i Vedbæk har i øjeblikket 900 ansatte - og 35 ledige stillinger.




IT-JOB

Pharma Nord

PHP backend-udvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Gehl Architects ApS

IT Supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere