Falske sikkerhedsprogrammer er åbenbart stadig et godt redskab til at lokke penge ud af lommerne på utrygge computer-ejere.
Det vrimler i hvert fald stadig med såkaldt rougue software, der forsøger at overbevise ofrene om, at der er virus på deres computere.
Svindlerne tilbyder at fjerne den ikke-eksisterende virus ved at sælge ligegyldige produkter. I bedste fald betaler kunden for et ubrugeligt stykke software. Men i værste fald overgiver han sine kontooplysninger til it-kriminelle, eller lader dem installere malware, som gør mere skade end gavn.
En af gengangerne er programmet "Antivirus", der netop er dukket op under navnet "Antivirus 2010". Tidligere programudgaver er set under navnene Antivirus 2008 og 2009, oplyser det danske sikkerhedsfirma CSIS.
CSIS opfordrer ligeledes, at man vender ryggen til programmer som WinReanimator, XPSecuritycenter og IEdefender, der alle er falske sikkerhedsprodukter, som forsøger at skræmme brugere til at beskytte sig mod ikke-eksisterende vira.
Wikipedia har en hel liste med falske anti-virus-programmer.
Det uønskede software dukker indledningsvis op via kode, der er placeret på hjemmesider, fora eller i spam. Programmerne forsøger ofte at opbygge troværdighed ved at forklæde sig som Microsoft-beskeder.
Nogle hjemmeside-ejere placerer koden frivilligt via affiliate-aftaler, hvor de modtager kontant betaling, hvis andre investerer i det ubrugelige beskyttelse.