Artikel top billede

Facebook og Google slås om Sydamerika

Facebook har snuppet Googles chef for Sydamerika, hvor Orkut stadig er det største sociale netværk.

Nu ser det ud til at der er udbrudt krig om det sydamerikanske internet-marked mellem Google og Facebook. Indtil nu har Google stået meget stærkt i Sydamerika og Googles sociale netværk Orkut er faktisk større end Facebook i flere sydamerikanske lande. Det er lige modsat situationen i det meste af verden, hvor Orkut kun spiller en meget begrænset rolle.

Facebook har nu hyret manden som etablerede Googles første kontor i Sydamerika for seks år siden og indtil nu har haft positionen som chef for Google Latin America. Alexandre Hohagen bliver nu salgsdirektør for Facebook i Sydamerika.

I en pressemeddelelse fortæller Facebook at man vil opbygge en lokal salgsafdeling i Sydamerika og firmaet ser regionen som et vigtigt marked.

Den store udfordring bliver så at slå Orkut, som har næsten halvdelen af sine brugere i Brasilien – det sociale netværk startede oprindelig i Californien, men Google valgte at flytte kontoret til den brasilianske by Belo Horizonte i 2008.

Det menes at Orkut har omkring 100 millioner aktive brugere – Facebook har til sammenligning 600 millioner medlemmer. Orkut er også meget stærk i Indien, men her har Facebook dog formået at hale ind på det sociale netværk.

Der er flere andre lande hvor Facebook er meget svag, men det skyldes typisk at der er konkurrence fra lokalt-udviklede sociale netværk eller at Facebook ganske enkelt bliver blokeret, som i Kina.

Brasilien og Indien er de eneste markeder, hvor Google og Facebook for alvor slås om at bygge det største sociale netværk.

Nu har Facebook så trukket et trumfkort ved at hyre manden, der har stået i spidsen for Googles operationer i Sydamerika. Det er blot den seneste af en lang række Google-topfolk, der er skiftet til Facebook. Blandt dem er også den danske internet-stjerne Lars Eilstrup Rasmussen. Faktisk har mindst 142 Facebook-ansatte en fortid hos Google, viste en opgørelse sidste år.

En mulig årsag kan være at Facebook formentlig snart bliver børsnoteret og det vil forgylde alle medarbejdere med aktieoptioner.

Facebook etablerer sit nye sydamerikanske hovedkvarter i Sao Paolo i Brasilien. I øjeblikket har Orkut stadig tre gange flere brugere i Brasilien end Facebook, men afstanden er blevet mindre. For et år siden havde Orkut syv gange flere brugere end Facebook.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere