Facebook og Microsoft smelter mere sammen

Microsoft bruger Facebook til at give bedre søgeresultater.

Microsoft, der har en mindre ejerandel i Facebook, binder nu de to firmaer sammen for at skabe en bedre søgeoplevelse. 

Microsoft forsøger at skabe den såkaldte social search ved at drage nytte af de sociale forbindelser, der er på Facebook.

Grundlæggende betyder det, at brugere kan se, hvilke links og søgeresultater i Bing, som deres venner allerede har syntes godt om. På den måde minder funktionen utroligt meget om +1, som Google introducerede tidligere i år.

Men der er flere lag i Bings nye ægteskab med Facebook. For eksempel vil Bing også kunne drage nytte af anbefalinger fra Facebook-personer, som man ikke er direkte ven med. Når man får præsenteret et søgeresultat, så vil det for eksempel være muligt at se, at syv læsere på ComON har syntes godt om det samme link. Endnu et forsøg på at anvende brugernes kollektive adfærd til at skabe mere anvendelige søgninger.

Et andet eksempel, som Microsoft peger på, er, at der også ligger et geografisk lag i det nye samarbejde. Hvis man for eksempel planlægger en tur til Randers Regnskov og leder efter billeder og seværdigheder i det område, så vil Bing vise dig, hvilke af dine venner, der bor i nærheden.

Samarbejdet går ikke kun ud på at højne søgeoplevelsen. Microsoft sender også trafik mod Facebook. I den nyeste Bing toolbar er der for eksempel en universiel "like"-knap, så man hurtigt kan "synes godt om" alle links på nettet.
Microsoft gør det også nemt at dele søgeresultater med sine Facebook-venner, så de for eksempel kan komme med anbefalinger til det kamera eller den rejse man er i færd med at planlægge.

Se mere i denne video:

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere