Bedre software skal forebygge mandags-biler

Ingeniørhøjskolen i Århus har fået 20,6 mio. kr. til forskning i indlejret software.

Et nyt millionprojekt med støtte fra EU skal sætte turbo på tværfaglig softwareudvikling. Det er Ingeniørhøjskolen i Århus, som netop har fået 20,6 mio. kr. i støtte fra EU's 7. rammeprogram. Det er den største bevilling nogensinde til et enkeltstående udviklingsprojekt. I de kommende år skal undervisere og studerende fra Århus udvikle værktøjer og modeller til indlejrede softwaresystemer, der er indbygget i f.eks. biler, fly, vindmøller og mobiltelefoner.

Målet er, at de nye værktøjer skal lette samarbejdet mellem softwareudviklerne og de personer, der udvikler elektronikken og de mekaniske dele. Det er typisk elektro- og maskiningeniører.

”Denne faglige kløft giver tit anledning til uhensigtsmæssige forhold i udviklingsprocessen, som i sidste ende skaber grobund for forsinkelser eller ”mandagsbiler”. I det nye projekt vil vi skabe en fælles modellerings- og simulationsplatform for udviklingen af kritiske kontrolsystemer,” siger ingeniørdocent Peter Gorm Larsen fra Ingeniørhøjskolen.

Typisk bliver den indlejrede software først udviklet efter, at elektronikken og de mekaniske dele er udviklet. Det øger risikoen for fejl og gør udviklingsprocessen unødigt lang.

”Ved at få en fælles platform med fælles værktøjer og modeller kan vil virksomhederne kunne udvikle softwaren og hardwaren sideløbende og i langt tættere samspil, end det sker i dag. Dette vil i sidste ende skabe mere stabile, driftsikre produkter og færre overskredne deadlines,” siger Peter Gorm Larsen.

Foruden Ingeniørhøjskolen i Århus deltager en række europæiske virksomheder og universiteter i projektet, der varer frem til 2013. Det gælder blandt andet britiske Newcastle University og det hollandske University of Twente.

Projektet har fået titlen DESTECS, der står for Design Support and Tooling for Embedded Control Software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere