Medier skal betale for det brugerskabte indhold

Medierne skal betale for de blogs, videoklip og andet indhold, som internetbrugerne leverer, lyder meldingen fra EU. Det er udelukket, mener Ekstra Bladets chefredaktør.

Der skal indføres tvungen betaling for mediernes flittige brud af gratis brugerskabt indhold for at beskytte journalister og fotografers levebrød, hvis det står til EU's Kultur- og Uddannelsesudvalg. Det skriver business.dk.

»Væksten i kommercielle mediers brug af brugerskabt indhold som foto og video, som bliver brugt, uden at der betales for det, rejser etiske og privatlivsmæssige problemer og sætter journalister og andre professionelle mediefolk under pres,« hedder det i en resolution fra EUs Kultur- og Uddannelsesudvalg, som blev vedtaget med et stort flertal.

Udvalget håber på, at resolutionen kan danne grundlag for en lovgivning, der dermed tvinger medierne til at betale for det brugerskabte indhold. Det skal få medierne til at vælge det, der er bedst, og ikke blot det, der er gratis.

»Det skal EU ikke blande sig i. De lever i en lukket verden og skal stoppe deres forsøg på at kontrollere en stor og demokratisk udvikling,« siger Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, til business.dk.

Han mener ikke, at der er nogen grund til at frygte for, at brugerskabt indhold vil gøre journalister og fotografer overflødige.

»Journalisterne står ufatteligt stærkt. Al erfaring med brugerskabt indhold viser, at det kun bliver godt, hvis der er journalister bagved. Det vil sige journalister, der styrer debatten, sorterer i stoffet og spejder efter det interessante,« siger Poul Madsen til business.dk.

Desuden vil en ny lovgivning hæmme den demokratiske udvikling af internettet, mener han.

»Hvis nogen vil tvinge os til at betale, ryger vi tilbage til en verden med læserbreve og redigeret indhold. Det er ærgerligt, hvis folk ikke kan få deres indhold bredt ud, fordi medierne sidder og overvejer, hvad det skal koste,« siger Poul Madsen til business.dk.

Tidligere forsøgte for eksempel Nyhedsavisens website, avisen.dk, i høj grad at tiltrække brugerskabte nyheder og blog-indlæg. Dette er man imidlertid gået bort fra i erkendelsen af, at konceptet kun tiltrak nogle få ivrige debattører og ikke den brede offentlighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere