Kommune får pris for digital selvbetjening

Den digitale Taskforce har udpeget Gladsaxe Kommunes Børne- og Kulturforvaltning som vinderen af en konkurrence om den bedste selvbetjeningshistorie.

I forbindelse med en kampagne for at øge elektronisk selvbetjening har Den digitale Taskforce kåret Gladsaxe Kommunes Børne- og Kulturforvaltning som den bedste selvbetjeningshistorie. Kommunen har fået prisen for et webbaseret tilmeldings-system, der blev introduceret i forbindelse med kommunens sommerferie-aktiviteter for skolebørn.

»70 procent af alle pladser på vores forskellige sommeraktiviteter var booket en time efter, at tilmeldingssystemet blev åbnet. Så man kan roligt sige, at det var en nyhed, som forældrene tog til sig. På forhånd havde vi været lidt nervøse for, hvordan folk ville modtage, at tilmeldingen til aktiviteterne nu skulle foregå online. Men vi har ikke fået én eneste negativ respons,« siger fuldmægtig Gülten Uslu fra Børne- og Kulturforvaltningen i Gladsaxe Kommune.

Tilmeldingssystemet er baseret på Webbooking-løsningen fra Ementor og giver blandt andet en samlet oversigt over sommeraktiviteterne og mulighed for at tilmelde sig via skærmen. Forældrene får straks at vide, om der er plads på den ønskede aktivitet eller ej, og har mulighed for at skrive sig på en venteliste. Betalingen kan også foretages over nettet.

»I første omgang valgte kun godt 20 procent online-betaling, men vi forventer, at procentdelen vil vokse fremover,« siger Gülten Uslu.

Ifølge kommunen har man sparet flere ugers arbejde ved at lade forældrene tilmelde deres børn over nettet i stedet for at indsende tilmeldinger på papir.

»Vi plejede at ansætte en studenterhjælp på fuld tid i seks uger for at klare indtastningen. Det behøver vi ikke længere. Vi er også sluppet for en del andre rutineopgaver i form af telefonbesvarelser og breve, fordi forældrene i dag straks får klar besked om aktiviteterne og deres tilmelding,« siger Gülten Uslu.

Gladsaxe Kommunes erfaringer med det internetbaserede tilmeldingssystem viser, at børnefamilierne er på internettet i stor stil og er parate til at bruge det. 92 pct. valgte at tilmelde sig til kommunens sommeraktiviteter via nettet. Kun 8 pct. tog mod et tilbud om at ringe i stedet og få hjælp til tilmeldingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere