Microsoft lufter ny Xbox 360

Giganternes kamp om den næste generation af spilkonsoller er i gang for alvor. For første gang viste Microsoft i går den spritnye Xbox 360 frem for offentligheden. Microsoft lover, at fortidens distributions-problemer ikke gentager sig.

Microsoft har nu løftet sløret for sin næste spilkonsol, Xbox 360, der skulle være på markedet i god tid inden juleaften 2005. På et stort anlagt tv-show på amerikansk MTV med Frodo fra Ringenes Herre alias Elijah Wood som vært, blev den nye Xbox 360 vist frem torsdag. En maskine som Microsoft forventer at kunne sælge 250 millioner af.

Det skal også helst ske uden fortidens fejl. Ved den første Xbox har der blandt andet været en hel del leveringsproblemer. Det lover Microsoft nu der skal rådes bod på.

»Prisen, de første spil, distribution, design. Vi indrømmer, at det hele ikke var perfekt i første omgang, men det vil vi have, at det skal være denne gang,« oplyser Peter Moore, vicepræsident for den verdensomspændene markedsføring og udgivelse af Microsofts Xbox.

Et af de vigtigste spørgsmål - om konsollen kan køre de nuværende Xbox-spil - er endnu ikke opklaret, men Microsoft har offentliggjort de tekniske specifikationer, og de er ganske imponerende. Alle spil bliver afviklet i High Definition (HD), hvis fjernsynet ellers kan klare det.

I maskinens hjerte banker en 3,2 GHz PowerPC-processor med tre kerner, der hver kan afvikle tre hardware-threads. IBM-cpu'en indeholder sin egen 1 MB L2-cache og ledsages af 512 MB GDDR3 (700 MHz) arbejdshukommelse.

Konsollens ATI-grafikchip er udstyret med 10 MB Embedded DRAM med en imponerende båndbredde på 256 GByte/s - ti gange hurtigere end arbejds-hukommelsen. Det oplyses at grafikchippen kan klare 500 millioner polygoner og 48 milliarder shader-operationer i sekundet.

Xbox 360 indeholder et 12x-DVD-ROM-drev og en 20GB-harddisk, der kan afmonteres og udskiftes med en større model. Den er desuden udstyret med 10/100 Mbit Ethernet, tre USB 2.0 porte og to indstikpladser til hukommelseskort.

Lanceringen ventes at ske samtidig i USA, Japan og Europa, og Microsoft lover at der allerede vil være et bredt udvalg af spil til nye konsol. Prisen for Xbox 360 kendes endnu ikke.

Den nye spilkonsol forventes at ramme markedet i starten af november. Og dermed får man et forspring til de værste konkurrenter fra Sony, hvis PS3 først forventes på markedet i november 2006. Ifølge mange eksperter, vil forspringet dog næppe komme til at rykke ved at Playstation, også fremover vil være den mest populære maskine.

Samtidig bliver spiltjenesten Xbox Live relanceret med et nyt tilbud om gratis adgang (Xbox Live Silver), hvor antallet af funktioner dog er begrænset.

I aften på MTV kl. 22.00 kan man selv opleve Microsofts storstilede præsentation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere