Spil fremmer kreativitet hos børn

Computerspil kan hjælpe børn med at udvikle deres kreative evner og klare den globale verdens udfordringer. Det mener en amerikansk professor, der holder en offentlig forelæsning i København den 7. juni.

Professor David Williamson Shaffer fra Madison-Wisconsin University i USA mener at spil kan hjælpe skolebørn med at forberede sig til globaliseringens udfordringer. Tests fører til udenadslære og ensretning, mens spil hjælper børnene med at udvikle de kreative evner, mener professoren, der i Danmark fra den 5.-9. juni for at lede en masterclass og holde en offentlig forelæsning.

»Kravet om flere standardiserede tests har forværret krisen i uddannelsessystemet. De standardiserede tests forhindrer eleverne i at udvikle de innovative kompetencer og den kreative tænkemåde, der er essentielle for den ny vidensøkonomi. I den globale økonomi, hvor gode jobs kræver innovativ tænkning, må og skal uddannelserne i Vesten, bevæge sig hinsides et pensum, der befordrer udenadslære,« siger David Williamson Shaffer.

Han mener at indførelsen af flere tests er den forkerte vej at gå for uddannelsessystemet, som i stedet bør satse på læringsspil som det danske Drabssag Melved, der er udviklet af forsknings-enheden under Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU).

David Williamson Shaffer har selv været med til at udvikle spillet Urban Science, der giver mulighed for at eksperimentere med fremtidens byplanlægning i en 3D-verden.

Den offentlige forelæsning finder sted den 7. juni kl. 9.30 -11.00 på DPU i København.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere